Sute de persoane au putut vizita pe 24 și 25 iunie fabrica de medicamente aparținând producătorului local Antibiotice Iași, anunță compania controlată de Stat într-un comunicat de presă. Evenimentul se înscrie în seria anuală a „”porților deschise”, în cadrul căreia oameni pot vedea cum se produc unele medicamente, dar și cum funcționează, în general, fabrica. Au avut proritate grupurile de seniori, foști angajați ai întreprinderii, precum și tineri elevi și studenți.
„Oaspeții au putut vedea cât de complex și riguros este procesul de fabricație a unui medicament de la moleculă până la produsul finit, vizitând noua secție de produse topice, ce va fi curând inaugurată. De asemenea, vizitatorii au aflat informații și au văzut locul în care se produce substanța activă Nistatina (antifungic) printr-un proces de biosinteză, unic în țară, pentru care Antibiotice este lider mondial și standard de referință privind calitatea. În cadrul acțiunii, participanții au aflat de la specialiștii companiei modul în care Antibiotice protejează mediul înconjurător, precum și investițiile realizate în ultimii ani în tehnologii de fabricație moderne care asigură reducerea impactului asupra mediului. Astfel, un punct de interes a fost vizita la Stația de Epurare a apelor industriale uzate, de pe platforma Antibiotice, unde specialiștii companiei au explicat în ce constă procesul de pre-epurare a apelor tehnologice și menajere provenite din secțiile de producție, care suferă transformarea în ape pre-epurate. Apele pre-epurate, fără miros și care nu conțin substanțe dăunătoare mediului înconjurător, sunt în final transportate către stația de epurare a orașului prin pompare, prin intermediul unei conducte închise”, transmite ATI.
Luni, 27 iunie 2022, „Ziua Porților Deschise” s-a încheiat cu vizita a peste 70 de elevi din învățământul dual și studenți care au avut ocazia de a vizita o companie unde ar avea oportunitatea dezvoltării unei cariere într-un domeniu atât de important: sănătatea.
„Ne bucurăm că evenimentul a stârnit interesul comunitățiilor unde ne desfășurăm activitatea. Ne dorim să cunoaștem mai bine care sunt nevoile acestora pentru că vrem ca oamenii din jurul nostru să se dezvolte odată cu noi. Astfel de programe ne ajută să identificăm și să ne orientăm spre proiecte care să aducă valoare în comunitate”, a precizat Daniela Pascariu, Director Asigurarea Calității.