Singurul serviciu de internet cu acoperire de 99,99% din teritoriul României

Acoperirea serviciilor de internet prin cablu sau reţele mobile este încă o problemă. Există totuşi un serviciu de internet care acoperă 99,99% din suprafaţa României şi permite o viteză de conectare de 10 Mbps care ar putea fi upgradată până la 50Mbps.
laurentiu.matache - lun, 18 iun. 2012, 21:08
Singurul serviciu de internet cu acoperire de 99,99% din teritoriul României

Prin lansarea de către EUTELSAT a primului satelit pe Europa dedicat exclusiv serviciilor Broadband (KA-SAT), folosind o tehnologie specială HTS (High Throughput Satellite), se permite furnizarea unor capacităţi de aproximativ 35 de ori mai mari decât ce oferă satelitii obişnuiti, iar costurile de operare ale Internetului prin Satelit au scăzut foarte mult. 

„Serviciile de Internet prin Satelit sunt servicii de nişă, destinate locaţiilor suburbane şi rurale, cu o acoperire slabă a Internetului prin Cablu sau Fibră Optică. De asemenea, sunt foarte eficiente ca solutie de Back-up pentru companiile a căror conectivitate la Internet este esenţială în desfăşurarea activitaţii. Din acest motiv considerăm ca există o piaţă potenţială semnificativă care poate fi deservită de Internet-ul prin Satelit”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Roxana Pătraşcu director de dezvoltare al  MEDIA SAT, una din companiile care vinde acest serviciu pe teritoriul României.

Potrivit lui Denis Radu, director general al Front Line Management, o altă companie care vinde acest serviciu, capacitatea satelitului pentru ţara noastră este de aproximativ de 80.000 de conexiuni.

„Având în vedere că activăm efectiv pe piaţă din luna martie 2012, numărul de clienţi nu este spectaculos de mare, dar sperăm ca până la sfârşiul anului să depăşim o mie de conexiuni active în România”, a spus pentru ECONOMICA.NET Denis Radu.

Piaţa românească fiind una la început, mulţi potenţiali clienţi pentru astfel de servicii nu au auzit de existenţa lor deşi le pot rezolva multe probleme de conectivitate.

Conexiunile de internet prin satelit pot transporta cu succes telefonia VOIP, rezolvând astfel încă o problemă majoră de comunicare în zonele albe (neacoperite de către alţi operatori telecom). Am vazut clienţi cu lacrimi în ochi, clienţi care nu mai sperau să vadă internet sau telefon în locaţia lor”, a mai spus reprezentantul Front Line Management.

În ceea ce priveşte potenţialul pieţei, reprezentanţii MEDIA SAT au precizat că numărul de abonaţi la serviciile de Internet prin satelit s-ar putea ridica la nivel de mii, poate chiar zeci de mii (ca referinţă, în România există în acest moment aproximativ 3,000 de aşezări considerate Zone Albe – fără acoperire telecom).

Serviciile au preţuri de pornire de la 19,9 euro cu un trafic inclus de 1,5GB şi o viteză de conectare de 2Mbps şi pot ajunge până la 119,9 euro cu trafic nelimitat şi o viteză de conectare de până la 10 Mbps.

Te-ar mai putea interesa și
Qatarul a ameninţat că va opri livrările vitale de gaze spre Uniunea Europeană
Qatarul a ameninţat că va opri livrările vitale de gaze spre Uniunea Europeană
Qatarul a ameninţat că va opri livrările vitale de gaze spre Uniunea Europeană, dacă statele membre vor pune în aplicare cu stricteţe o nouă directivă privind diligenţa în materie de......
Comisia Europeană ar putea propune un ajutor care să țină industria auto „ferm ancorată în Europa”
Comisia Europeană ar putea propune un ajutor care să țină industria auto „ferm ancorată în Europa”
Pe fondul crizei profunde în care se află industria auto din Europa, mai mulți oficiali, inclusiv președintele Comisiei ...
Managerii de la Volkswagen vor avea salariile reduse cu 10% în următorii doi ani
Managerii de la Volkswagen vor avea salariile reduse cu 10% în următorii doi ani
O reducere a bonusurilor managerilor de la Volkswagen va duce la o reducere a salariilor cu 10% în următorii doi ani, a ...
Azi se aleg președinți pentru Senat și Camera Deputaților
Azi se aleg președinți pentru Senat și Camera Deputaților
Senatul şi Camera Deputaţilor, îşi aleg, luni dimineaţă, preşedinţii, după ce, la finalul săptămânii trecute, ...