Raidurile au vizat de asemenea şi poziţii ale SI la Minbej, oraş controlat de jihadişti în provincia Alep, mai la nord, precum şi la Raqa, fief al SI din est, potrivit OSDO, un ONG cu sediul în Marea Britanie şi care se bazează pe o reţea largă de militanţi şi surse medicale din teren.
Directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, a indicat că ţintele lovite în provincia Homs se aflau departe de linia frontului cu forţele loiale preşedintelui Bashar al-Assad care controlează oraşul Homs, al treilea din ţară.
„Coaliţia a lovit pentru prima dată baze al SI în partea deşertică a provinciei (care se întinde până la frontiera irakiană)”, a adăugat Abdel Rahman, precizând că aceste poziţii se află în zona al-Hammad, la est de oraşul antic Palmyra.
Washingtonul, care susţine opoziţia siriană de la începutul revoltei în Siria în martie 2011 ce a degenerat în război civil, nu a vrut să colaboreze cu Damascul în lupta sa împotriva SI, inamicul lor comun.
Potrivit OSDO, coaliţia a lovit baza SI de la Minbej, în provincia Alep.
Această localitate situată la aproximativ 80 km nord-est de oraşul Alep este una din ultimele localităţi din această provincie controlate încă de SI.
Coaliţia a lovit de asemenea tabere de antrenament ale jihadiştilor şi baze în provincia vecină Raqa, mai la est, considerată ca fiind fieful SI.
„Cel puţin 31 de explozii au fost auzite la Raqa şi în împrejurimi”, a indicat OSDO, adăugând că atacurile au lovit de asemenea oraşul Tabqa, aflat la rândul său în mâinile jihadiştilor, la aproximativ 50 km vest de Raqa.
ONG-ul a indicat că mai mulţi jihadişti au fost ucişi în ultimele atacuri.
SUA se află în fruntea unei coaliţii militare susţinută de unele state din Golf şi europene împotriva Statului Islamic.
Campania a adus SUA în câmpul de luptă înapoi în Irak, ţară pe care a părăsit-o în 2011, şi pentru prima dată în Siria, după ce a evitat implicarea în războiul început în această ţară în acelaşi an.