Proiectul de modernizare şi extindere a sistemului de aprovizionare cu apă din comuna Roşu a inclus şi realizarea reţelei de canalizare din localitate, de care beneficiază 800 de gospodării (3.000 de locuitori), precum şi instituţiile de învăţământ, societăţile comerciale şi autorităţile publice locale, informează un comunicat MAE, transmis MEDIAFAX.
„Acest proiect, care va contribui vizibil, începând de azi, la îmbunătăţirea traiului zilnic al locuitorilor comunei Roşu, nu este decât un exemplu al sprijinului concret şi constant pe care România, în acest caz prin Ministerul Afacerilor Externe, îl acordă cetăţenilor R. Moldova, creşterii nivelului de trai la standard european. Tot mai multe proiecte concrete se desfăşoară între cele două maluri ale Prutului, fie că vorbim de construcţia liniilor electrice şi a conductelor de gaz, de burse, de asistenţa medicală de urgenţă sau de contactele interumane. Toate sunt menite să lege tot mai strâns R. Moldova la spaţiul european, la valorile şi standardele acestuia”, a declarat Bogdan Aurescu.
Oficialul român a avut joi la Chişinău consultări cu Andrei Popov, vice-ministrul afacerilor externe şi integrării europene din ţara vecină, în cadrul reuniunii fiind acordată „o atenţie specială proiectelor de interconectare a sistemelor energetice din România şi R. Moldova”.
Cei doi oficiali au analizat şi evoluţiile înregistrate în negocierile R.Moldova cu Comisia Europeană privind Acordul de Asociere la UE şi Acordul privind Crearea Zonei de Comerţ Liber Cuprinzător şi Aprofundat cu UE, precum şi pentru liberalizarea regimului de vize.
Totodată, Aurescu şi Popov au discutat şi despre dosarul transnistrean, în programul vizitei secretarului de stat român fiind şi o întrevedere cu Eugen Carpov, vice-prim ministru al Republicii Moldova, subiectul discuţiei cu acesta fiind de asemenea „analizarea ultimelor evoluţii şi perspectivelor dosarului transnistrean”, precizează MAE.