Situaţia de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre, discutată de ministrul Duşa şi omologul britanic

Situaţia de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre, cooperarea româno-britanică, precum şi subiectele aflate pe agenda reuniunii ministeriale a NATO au fost discutate de ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, cu omologul său britanic, Michael Fallon, cu prilejul întrevederii avute joi de aceştia.
Economica.net - joi, 05 feb. 2015, 13:57
Situaţia de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre, discutată de ministrul Duşa şi omologul britanic

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale, întrevederea a avut loc în marja reuniunii miniştrilor Apărării din statele membre ale NATO Bruxelles, scrie Agerpres.

Referindu-se la cooperarea dintre cele două armate, ministrul Duşa a apreciat angajamentul Marii Britanii pentru intensificarea cooperării cu România în domeniile dialogului strategic şi al securităţii.

Cei doi oficiali au subliniat importanţa deciziilor concrete care vor fi adoptate în cadrul reuniunii pe problematica continuării măsurilor de asigurare ale NATO şi a implementării Planului de acţiune pentru creşterea capacităţii operaţionale a Alianţei. Astfel, a fost subliniată importanţa creării unor structuri de comandă-control pe teritoriul României şi pe cel al statelor aliate din estul Europei ca parte a măsurilor aliate de adaptare la noul mediu de securitate.

În contextul deteriorării situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre şi a ultimelor evoluţii din Ucraina, ministrul Duşa a susţinut necesitatea continuării şi chiar întăririi măsurilor de asigurare ale Alianţei pe parcursul anului 2015.

Ministrul britanic al Apărării şi-a exprimat solidaritatea faţă de preocupările României şi a evidenţiat intenţia autorităţilor de la Londra de a se angaja substanţial în susţinerea măsurilor de adaptare şi de asigurare implementate la nivel aliat în actualul context strategic.

Michael Fallon a mai menţionat decizia de creştere a participării militarilor britanici la exerciţiile organizate în România, ca parte a măsurilor de asigurare, precum şi participarea concretă cu personal militar la constituirea structurilor de comandă-control ce vor fi operaţionalizate în ţara noastră.

Te-ar mai putea interesa și
Alegeri prezidențiale 2024. AEP a finalizat centralizarea voturilor. Călin Georgescu e pe primul loc. Lasconi l-a depășit pe Ciolacu cu 2.742 de voturi
Alegeri prezidențiale 2024. AEP a finalizat centralizarea voturilor. Călin Georgescu e pe primul loc. Lasconi l-a depășit ...
Site-ul Autorităţii Electorale Permanente, prezenta.roaep.ro, indică luni centralizarea 100% a proceselor verbale la primul tur al alegerilor prezidenţiale....
Valeriu Iftime (PNL Botoșani): Iohannis are o vină enormă în eșecul lui Nicolae Ciucă. El a stricat PNL
Valeriu Iftime (PNL Botoșani): Iohannis are o vină enormă în eșecul lui Nicolae Ciucă. El a stricat PNL
Liderul PNL Botoşani, Valeriu Iftime, consideră că preşedintele României, Klaus Iohannis, are o vină "enormă" în ...
ThyssenKrupp Steel plănuiește să renunțe la 40% din forța sa de muncă
ThyssenKrupp Steel plănuiește să renunțe la 40% din forța sa de muncă
ThyssenKrupp Steel intenţionează să renunţe la 5.000 de angajaţi până în 2030 şi la încă 6.000 prin vânzarea ...
Philip Morris România lansează pliculețele cu nicotină, fără tutun, ZYN pentru a accelera tranziția către un viitor fără fum
Philip Morris România lansează pliculețele cu nicotină, fără tutun, ZYN pentru a accelera tranziția către un viitor ...
Consecventă cu angajamentul său de a accelera tranziția către un viitor fără țigări, Philip Morris România (PMI) ...