„Expansiunea internaţională a companiei, accelerată în ultimii opt ani, a condus la realizarea a peste 30% din cifra de afaceri din export de know-how, soluţiile de eLearning deţinând preponderenţa. Avem semnate deja contracte multianuale de informatizare. Din punct de vedere financiar, vizăm o creştere la 50% a ponderii exporturilor în cifra de afaceri a companiei”, a declarat directorul general al Siveco România, Irina Socol, într-un comunicat.
Primul proiect important al Siveco România în Turcia a vizat informatizarea Autorităţi Naţionale Vamale, în urma încheierii unui contract în 2009.
„Siveco este prezentă în Turcia cu soluţia eCustoms implementată la Autoritatea Naţională Vamală, însă intenţionăm să demarăm noi proiecte de eGoverment prin implementarea soluţiilor de eLearning, eAgriculture, eHealth, Customized Application Development, Enterprise Resources Planning (ERP). Proiectele vor fi implementate în colaborare cu parteneri locali importanţi, iar în activităţile sucursalei se vor implica atât angajai români, cât şi resurse locale, angajate pe baza proiectelor derulate”, a declarat şeful biroului Siveco România în Turcia, Marian Murguleţ
Siveco a fost înfiinţată în 1992 şi se numără printre cei mai importanţi integratori de sisteme IT şi dezvoltatori de aplicaţii software din România, cu peste 1.300 de angajaţi.
Acţionarii Siveco România sunt Siveco Netherlands (Oalnda), cu 42,2% din acţiuni, PEF V Information Technolagy (Luxemburg) – 22,5%, Intel Capital (Cayman) Corporation (Insulele Cayman) – 10%, Irina Socol – 10,98%, Alexandru Rădăşanu – 7,62%, Siveco România – 3,75%, Florin Ilia – 2,68%, Daniela Bichir – 0,14% şi Aurora Crusti – 0,14%.
Alături de cele trei birouri din Asia, compania mai deţine unul în capitala Belgiei.