SK Hynix va investi 75 miliarde de dolari până în 2028 în cipuri şi inteligenţă artificială

SK Hynix, al doilea producător mondial de cipuri de memorie după Samsung Electronics, va investi 103.000 miliarde de woni (74,6 miliarde de dolari) până în 2028 pentru a-şi consolida afacerea de cipuri, concentrându-se pe inteligenţa artificială (AI), a anunţat firma mamă SK Group din Coreea de Sud, transmite Reuters.
AGERPRES - lun, 01 iul. 2024, 12:27
SK Hynix va investi 75 miliarde de dolari până în 2028 în cipuri şi inteligenţă artificială

De asemenea, SK Group intenţionează să asigure 80.000 miliarde de woni până în 2026 pentru a investi în AI, semiconductori şi pentru a recompensa acţionarii, în timp ce va eficientiza cele peste 175 de subsidiare, scrie Agerpres.

Conglomeratul a prezentat planurile după o şedinţă dedicată strategiei, menită să redreseze grupul, după ce principala sursă de venit, SK Hynix, şi divizia de baterii pentru vehicule electrice (EV) au suferit pierderi semnificative.

SK Group a precizat că va căuta o îmbunătăţire a competitivităţii, concentrându-se pe lanţul de producţie AI, inclusiv cipuri de memorie HBM, centre de date AI şi servicii AI.

Într-o perioadă de tranziţie „este necesară o schimbare preventivă şi fundamentală”, a precizat într-un comunicat preşedintele SK Group, Chey Tae-won.

Presa din Coreea de Sud a anunţat că SK Innovation, care deţine cea mai mare rafinărie a ţării şi producătorul de baterii SK On, ar urma să fuzioneze cu subsidiara mai profitabilă de gaze SK E&S.

Grupul se aşteaptă în acest an la un profit înainte de taxe de 22.000 miliarde de woni, după pierderile de anul trecut, obiectivul fiind de a ajunge la un profit înainte de taxe de 40.000 miliarde de woni până în 2026.

Luna trecută, preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a anunţat un pachet de sprijin de 26.000 miliarde de woni (19 miliarde de dolari) pentru industria semiconductorilor, vitală pentru statul asiatic.

În cadrul acestor măsuri de sprijin, Guvernul de la Seul plănuieşte un program de sprijin financiar pentru cipuri, în valoare de aproximativ 17.000 miliarde de woni, prin banca de stat Korea Development Bank, în vederea susţinerii marilor investiţii ale producătorilor de semiconductori.

Un fond de 1.000 miliarde de woni va fi înfiinţat pentru sprijinirea companiilor care proiectează cipuri şi a firmelor producătoare de echipamente în industria semiconductorilor, a precizat Yoon.

Acesta a cerut Ministerului Industriei să vină cu măsuri inovative pentru a consolida competitivitatea ţării în sectorul cipurilor de ultimă generaţie.

Semiconductorii sunt fundaţia cheie a economiei sud-coreene orientate spre export. În aprilie, exporturile de cipuri au reprezentat 18% din totalul exporturilor celei de-a patra mari economii din Asia.

Autorităţile construiesc un proiect tehnologic gigant în Yongin, la sud de capitala Seul, care ar urma să devină cel mai mare complet global pentru producerea de cipuri, menit să atragă companiile care proiectează cipuri şi firmele ce produc echipamente în industria semiconductorilor.

Cu ajutorul investiţiilor masive, Coreea de Sud vrea să extindă semnificativ activităţile de cercetare-dezvoltare (R&D) pe segmentul semiconductorilor de ultimă generaţie.

Te-ar mai putea interesa și
Cât costă o pompă de căldură la casele și apartamentele din România și ce subvenții ar trebui să dea statul – studiu EPG
Cât costă o pompă de căldură la casele și apartamentele din România și ce subvenții ar trebui să dea statul – studiu EPG
O pompă de căldură pleacă de la 6.000 de euro, pentru case și apartamente de bloc, dar costul scade semnificativ per unitate locativă dacă se folosesc pompe comune mari, arată un studiu al......
Autostrada A7 Buzău – Focșani. API constată mobilizarea spectaculoasă a UMB: „Probabil a stabilit un record național în primele șase luni”
Autostrada A7 Buzău – Focșani. API constată mobilizarea spectaculoasă a UMB: „Probabil a stabilit un record ...
Asociația Pro Infrastructură (API) constată că grupul UMB înregistrează o mobilizare spectaculoasă pe cele patru loturi ...
TAROM cumpără două avioane Boeing 737 MAX 8 de la chinezi
TAROM cumpără două avioane Boeing 737 MAX 8 de la chinezi
TAROM anunță semnarea contractului de leasing pentru achiziția a două aeronave Boeing 737 MAX 8 cu CDB Aviation, subsidiara ...
Alegeri SUA. Starea sănătăţii lui Joe Biden, pusă public sub semnul întrebării de parlamentari democraţi
Alegeri SUA. Starea sănătăţii lui Joe Biden, pusă public sub semnul întrebării de parlamentari democraţi
Parlamentari democraţi au început marţi să pună sub semnul întrebării în mod public starea sănătăţii lui Joe ...