Skanska investeşte 80 mil.euro în complexul de birouri Green Court Bucureşti

Skanska investeşte 80 milioane euro în primul proiect imobiliar din Bucureşti, complexul de birouri Green Court, a declarat directorul executiv şi preşedintele grupului suedez, Johan Karlstrom, care a menţionat că planurile privind piaţa din Bucureşti prevăd mai multe astfel de proiecte.
Economica.net - vin, 30 aug. 2013, 10:41
Skanska investeşte 80 mil.euro în complexul de birouri Green Court Bucureşti

„Acest proiect (Green Court, n.r.) este un pas major pentru Skanska. Atunci când intrăm pe o piaţă, aşa cum este Bucureştiul, nu mergem doar cu un singur proiect, vrem să avem mai multe proiecte la care să lucrăm. Numărul acestora depinde de disponibilitatea terenurilor pentru noi proiecte, dacă găsim terenuri şi de cum se dezvoltă segmentul închirierilor de birouri. Într-un oraş aşa cum este Bucureştiul putem avea mai multe proiecte, aşa cum avem în Varşovia, de exemplu”, a spus Karlstrom, după o conferinţă de presă organizată cu ocazia finalizării fundaţiei şi aşezării pietrei de temelie a primei faze a Green Court.

Proiectul Green Court Bucharest este alcătuit din trei clădiri de birouri de clasă A cu o suprafaţă totală închiriabilă de 52.000 metri pătraţi. Fiecare clădire va avea 12 niveluri supraterane şi trei subterane. Prima fază a investiţiei cuprinde o clădire de birouri cu o suprafaţă totală închiriabilă de 19.500 metri pătraţi, precum şi parcarea subterană pentru primele două clădiri ale complexului. Skanska va investi 46 milioane euro pentru prima fază, compania fiind şi antreprenor general.

Finalizarea primei faze a proiectului era estimată pentru trimestrul patru al anului 2014, însă având în vedere stadiul lucrărilor, reprezentanţii Skanska estimează că aceasta va fi livrată înaintea programului stabilit iniţial.

„Acest complex reprezintă practic trei proiecte. Vom investi în total 80 de milioane de euro din surse proprii pentru întreg complexul. A doua fază o vom începe în momenul în care vom găsi clienţi pentru prima fază, care va fi finalizată în luna august anul viitor. Aşa vom proceda cu toate proiectele, vom începe altele după ce vom finaliza construcţia celor de dinainte şi vom găsi chiriaşi pentru acestea. Odată finalizat şi închirit integral un proiect, acesta va fi vândut pentru a avea fondurile necesare pentru a începe altul”, a explicat reprezentantul Skanska.

El a arătat că toate proiectele companiei sunt susţinute din fonduri proprii.

Pe de altă parte, Karlstrom consideră că pe piaţa românească există cerere pentru clădiri de birouri construite cu tehnologie „verde”, toate marile companii internaţionale fiind interesate de astfel de spaţii. Până în prezent însă, Skanska nu a încheiat niciun contract de închiriere pentru proiectul din Bucureşti.

Skanska va fi şi contractorul general al proiectului, reprezentantul grupului suedez menţionând că deocamdată activitatea pe piaţa locală se va concentra doar pe partea de dezvoltare imobiliară.

„Vrem să fim siguri că fiecare pas pe care îl facem este cel corect. Ne vom concentra deocamdată doar pe dezvoltarea de proiecte imobiliare în Bucureşti”, a mai spus Karlstrom.

Skanska a cumpărat în noiembrie de la omul de afaceri Gabriel Popoviciu un teren de 15.000 de metri pătraţi, în zona Floreasca-Barbu-Văcărescu, pentru primul proiect de birouri de pe piaţa românească. Tranzacţia se ridică la aproximativ 17 milioane de euro, cu TVA.

Proiectul este amplasat pe strada Gara Herăstrău, perimetru care a devenit cea mai dinamică sub-piaţă de birouri din oraş.

Skanska este una dintre cele mai mari companii de dezvoltare imobiliară şi construcţii din lume, cu expertiză în construcţia şi dezvoltarea proiectelor comerciale şi rezidenţiale precum şi în parteneriate public-private. Skanska este prezent în Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Estonia, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Marea Britanie, SUA şi mai multe ţări din America Latină.

Având sediul general în Stockholm, şi fiind listată la bursa din capitala Suediei, Skanska a înregistrat anul trecut venituri totale de 132 miliarde coroane suedeze (15,1 miliarde de euro).

Te-ar mai putea interesa și
AROBS Engineering începe testarea prototipului AlertBox, care va conecta Starlink și Iridium la sistemele naționale de management al situațiilor de urgență
AROBS Engineering începe testarea prototipului AlertBox, care va conecta Starlink și Iridium la sistemele naționale de ...
AROBS Engineering, parte a grupului AROBS, cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, anunță începerea fazei de testare a dispozitivelor prototip AlertBox, create......
Oppo lansează în România telefonul Find X8 Pro, echipat cu camere Hasselblad și ColorOS 15
Oppo lansează în România telefonul Find X8 Pro, echipat cu camere Hasselblad și ColorOS 15
OPPO a lansat la nivel global seria Find X8, Europa fiind regiunea care prezintă în exclusivitate modelul premium, Find ...
UniCredit Bank a încheiat cu succes cea mai mare emisiune a sa pe piaţa locală de obligațiuni corporative negarantate, în valoare de 750 milioane de lei
UniCredit Bank a încheiat cu succes cea mai mare emisiune a sa pe piaţa locală de obligațiuni corporative negarantate, ...
UniCredit Bank anunță finalizarea cu succes a unei noi emisiuni de obligațiuni corporative în lei (negarantate, de rang ...
95% dintre gospodăriile din marile orașe ale UE aveau acces la internet anul trecut
95% dintre gospodăriile din marile orașe ale UE aveau acces la internet anul trecut
Anul trecut, 95% dintre gospodăriile aflate în oraşele mari din Uniunea Europeană aveau acces la internet, comparativ ...