Skanska lucrează la al doilea proiect de birouri în România şi aşteaptă momentul potrivit pentru intrarea pe piaţa infrastructurii

Compania suedeză Skanska a pus piatra de temelie la cel mai nou proiect de birouri pe care îl dezvoltă în Bucureşti. Cu o investiţie de aproape 38 de milioane de euro, prima clădire din proiectul Campus 6 va fi finalizată în trimestrul III din 2018. 
Andrada Ghira - vin, 19 mai 2017, 11:11
Skanska lucrează la al doilea proiect de birouri în România şi aşteaptă momentul potrivit pentru intrarea pe piaţa infrastructurii

Zona Grozăveşti-Politehnică din Capitală a atras în ultimii doi ani atenţia dezvoltatorilor de birouri, dar şi de locuinţe. Companiile care caută să angajeze studenţi de la Universitatea Politehnică îşi doresc birouri aproape de campusul universitar. 

Cea mai nouă clădire de birouri aflată în construcţie aparţine companiei suedeze Skanska. Primul imobil dintr-un total de patru din proiectul Campus 6, care se construieşte pe un teren de circa 21.000 de mp din fosta platformă industrială Pumac, va fi finalizat în toamna anului viitor. 

„La şase luni de la finalizarea primei clădiri vom începe lucrările la cea de-a doua fază. Întregul proiect va fi finalizat în 2020”, a declarat într-o conferinţă de presă Aurelia Luca, country manager Skanska Property România. 

Compania poartă negocieri cu potenţiali chiriaşi, iar primele contracte vor fi semnate spre sfârşitul acestui an. 

Tot în apropiere de staţia de metrou Politehnică se află şi cele cinci clădiri de birouri construite de AFI Europe România. Iar la opt minute de mers cu maşina spre pasajul Basarab, alte trei noi proiecte de birouri prind contur. Odată livrate clădirile de birouri, miile de angajaţi vor duce la creşterea traficului rutier, dar şi la metrou. La fel s-a întâmplat şi în zona de nord a Capitalei, acolo unde în ultimi ani au fost puse pe piaţă noi spaţii de birouri. 

CITEŞTE ŞI Mii de corporatiştii lucrează în nordul Capitalei. Cum a crescut traficul la metrou în ultimii trei ani

„În ceea ce priveşte traficul, cred că e o provocare pentru orice capitală din lume şi nu văd asta fiind mai rău ca în alte oraşe. Desigur, va pune ceva presiune, dar avem şi mari dezvoltări în alte părţi ale oraşului”, mai spune Luca.  

Angajaţii companiilor care se vor muta în noua clădire vor fi stimulaţi să folosească bicicletele, în cadrul complexului urmând a fi implementat sistemul ivelo, dar şi duşuri. 

Chiar dacă zona pare o nouă Pipera din punct de vedere al dezvoltărilor, Aurelia Luca spune că diferenţa dintre Politehnică şi nordul Bucureştiului este că aceaastă zonă este mai bine conectată la mijloacele de transport în comun. 

De ce nu intră Skanska pe proiectele de infrastructură 

Proeictul Equilibrium este un alt proiect de birouri pe care Skanska îl pregăteşte pe piaţa din Bucureşti. Terenul de 9.000 de mp de pe Fabrica de Glucoză nr. 7 a fost cumpărat spre sfârşiul anului 2015. 

„Pentru terenul din Barbu Văcărescu suntem în faza de design, e un proiet care e fază de obţinere a avizelor, dar ne concentrăm pe Campus 6. Când vom avea avizele, vom lua o decizie internă cu privire la acest proiect”, spune Marcin Łapiński, managing director Skanska Property România și Ungaria. 

Skanska este una dintre cele mai mari companii de construcţii din lume, care este implicată nu doar în dezvoltarea de proiecte comerciale, ci şi în proiecte de infrastuctură. Întrebat de ECONOMICA.NET când ar putea face compania acest pas şi pe piaţa românească, Richard Burleigh, președinte Skanska Construction România spune că aşteaptă momentul potrivit. 

„Piaţa infrastructurii din România, dacă te uiţi dintr-o perspectivă largă, este foarte atractivă, şi asta datorită cererii. Sunt multe de făcut, dar procesul implică mulţi acţionari şi beneficiari şi ştim că sunt unele provocări în acest proces. Observăm  îndeaproape piaţa, cum evoluează, şi când vom simţi că este momentul potrivit să participăm, o vom face. Astăzi suntem într-o fază de observaţie„, spune Burleigh.

Până acum, Skanska a dezvoltat un singur proiect pe piața românească: Green Court Bucharest, un complex de trei clădiri de birouri pe Strada Gara Herăstrău, cu o suprafață de 52.000 de mp. Primele două clădiri sunt finalizate, închiriate şi au fost cumpărate de Globalworth, companie deţinută de omul de afaceri Ioannis Papalekas.

Skanska şi-a început activitatea în Romania 2011, iar proiectele dezvoltate de comapanie în Romania oferă spaţii de birouri realizate la cele mai înalte standarde de calitate în locatii cheie.

Te-ar mai putea interesa și
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect direct al taxelor introduse din 2023
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, din care e finanţat în mare parte sistemul asigurărilor sociale de sănătate, a încheiat primele zece luni ale acestui an cu deficit de......
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook, deţinută de compania americană Meta, a restricţionat capacitatea mass-media care operează în teritoriile ...
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a aprobat miercuri, prin hotărâre, declanşarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, ...
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Centrul american pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a anunţat miercuri că un pacient a fost spitalizat din cauza ...