Compania ucraineană SkyUp Airlines vrea să-și extindă prezența pe piața charterelor în România

SkyUp Airlines, parte din grupul ucrainean UP Family, vrea să-și extindă prezenta pe piața charterelor de la noi. Destinațiile spre care a zburat cel mai mult anul trecut au fost Egipt, Turcia și Grecia.
Andrada Ghira - Dum, 18 feb. 2024, 12:41
Compania ucraineană SkyUp Airlines vrea să-și extindă prezența pe piața charterelor în România

„Din România, am operat anul trecut 386 de zboruri ca furnizor ACMI (contract de leasing între două companii pentru furnizarea de avioane, echipaj, mentenanță și asigurare – nr.) și 514 zboruri charter pentru operatorii din turism”, a transmis compania la solicitarea Economica.net.

Zborurile au fost operate de pe 11 aeroporturi din România: Cluj-Napoca, Otopeni, Iași, Oradea, Timișoara, Suceava, Târgu-Mureș, Satu-Mare, Craiova, Bacău și Maramureș. Cele mai multe zboruri au fost operate de pe aeroporturile de la Otopeni, Cluj-Napoca și Iași.

Cele mai populare destinații spre care au zburat avioanele ucrainenilor din România au fost Egipt, Turcia și Grecia, destinații spre care agențiile de turism oferă pachete de vacanță cu curse charter. În total, SkyUp AIirlines a zburat din România către 20 de destinații anul trecut.

„În vara lui 2023, ch-aviation (un furnizor de informații specializate pentru companiile aeriene – nr.) a inclus SkyUp Airlines în lista celor mai mari 20 de furnizori de servicii ACMI din Europa. În ceea ce privește programul de zbor și aeroporturile, în calitate de furnizor ACMI, depindem pe deplin de contractul specific pe care îl avem cu operatorii aerieni cărora le oferim servicii. Cu toate acestea, ne-am bucura să ne extindem prezența pe piața din România”, ne-au mai transmis reprezentanții companiei.

SkyUp Airlines a zburat pentru Tunisair, FLyOne, HiSky, Wizz Air, Corendon, Tailwind și FlyEgypt.

Pe piața de la noi operatorul ucrainean lucrează cu trei companii aeriene și sunt deschiși la noi parteneriate.

„Credem că expertiza și reputația noastră europeană vor vorbi pentru noi și am fi bucuroși să punem la dispoziție flota noastră pentru transportatorii aerieni români și să operam zboruri charter pentru turoperatorii români”, mai spun reprezentanții companiei.

Peste 10.000 de zboruri în 2023

Compania a transportat anul trecut un total de 1,54 milioane de turiști, cu 24% mai mulți față de 2022. În plus, operatorul a operat cu 36% mai multe zboruri și a ajuns la un total 10.528 de zboruri, din care 556 de zboruri către și din România.

SkyUp Airlines are o flotă de șase avioane, iar subsidiara SkyUp Europe, înregistrată în Malta, are două avioane. Ambele companii zboară cu modele Boeing 737-800 și un model 737-700, potrivit datelor Planespotters.com.

Compania a fost fondată în 2017 de care Yuri și Tatyana Alba și este parte din grupul Sky UP! care a intrat pe piața de la noi în 2022.

Tour-operatorul Join UP! a fost înființat în anul 2010. În 12 ani, a devenit unul dintre cei mai mari jucători de pe piața turismului din Ucraina. Sediul central al companiei este situat în Kiev.

Te-ar mai putea interesa și
Londra naționalizează o fabrică strategică de semiconductori, esențială pentru industria de apărare britanică
Londra naționalizează o fabrică strategică de semiconductori, esențială pentru industria de apărare britanică
Guvernul britanic a anunţat vineri naţionalizarea unei uzine strategice producătoare de semiconductori care este esenţială pentru industria de apărare, în special pentru fabricarea avioanelor......
Popeyes anunță că va deschide săptămâna viitoare primul său restaurant din Ploiești
Popeyes anunță că va deschide săptămâna viitoare primul său restaurant din Ploiești
Lanțul de restaurante Popeyes anunță că va deschide săptămâna viitoare primul său restaurant din Ploiești, acesta ...
USR anunță că a sesizat Comisia Europeană pentru că noua lege a pensiilor nu respectă condițiile din PNRR
USR anunță că a sesizat Comisia Europeană pentru că noua lege a pensiilor nu respectă condițiile din PNRR
Uniunea Salvați România a sesizat Comisia Europeană, acuzând faptul că noua lege a pensiilor nu respectă principiului ...
Norofert raportează pentru primele șase luni din 2024 o cifră de afaceri de 21 de milioane de lei și profit net de 1,85 de milioane de lei, în scădere cu 40%
Norofert raportează pentru primele șase luni din 2024 o cifră de afaceri de 21 de milioane de lei și profit net de 1,85 ...
Norofert, principalul producător de inputuri organice pentru agricultură și furnizor de biotehnologie pentru agricultura ...