SOCAR a investit un milion de euro în prima benzinărie din Bucureşti

Azerii de la SOCAR au investit aproximativ un milion de euro în prima benzinărie deschisă în Capitală, amplasată pe Şoseaua de Centură Bucureşti, în comuna Chiajna.
Economica.net - vin, 14 feb. 2014, 13:23
SOCAR a investit un milion de euro în prima benzinărie din Bucureşti

Staţia de alimentare a fost inaugurată vineri în prezenţa ambasadorului Republicii Azerbaidjan în România, Farid Abdinbaiov, a ambasadorului Turciei în România, Omur Solendil, a directorului general al SOCAR România, Hamza Karimov, precum şi ai unor reprezentanţi ai comunităţilor de afaceri româneşti şi azere din ţară.

‘Suntem onoraţi de participarea prietenilor SOCAR şi ai Republicii Azerbaidjan la acest eveniment şi am convingerea că investiţiile prezente şi viitoare, dar şi colaborarea între Azerbaidjan, Turcia şi România reprezintă deja un parteneriat strategic, de natură să consolideze evoluţia statelor noastre’, a declarat Hamza Karimov, la inaugurarea benzinăriei.

Benzinăria din Bucureşti ocupă o suprafaţă desfăşurată de peste 3.500 de metri pătraţi, este concepută cu un design special şi beneficiază de trei pompe multi-produs, dintre care una cu debit mărit pentru autovehiculele de mare tonaj.

‘Pentru SOCAR, deschiderea staţiei din Bucureşti este un moment extrem de important şi aşteptat. Faptul că am ajuns în Capitală este semnalul cel mai clar că SOCAR este deja o companie cheie în acest sector, care poate schimba configuraţia naţională a jucătorilor importanţi din această piaţă. Pe de altă parte, inaugurarea de astăzi (vineri – n.r.) este şi semnalul unei campanii tot mai dinamice de dezvoltare a reţelei noastre, peste tot în ţară’, a spus directorul general al SOCAR România.

Noua staţie de alimentare dispune de toate dotările şi serviciile regăsite în întreaga reţea SOCAR şi promovează inclusiv produsele tradiţionale apreciate de consumatorii români: cafeaua la nisip, fresh-ul de rodii şi shaorma.

‘Suntem prima benzinărie din Bucureşti care este concepută cu o zonă fast-food dincolo de magazin multi-produs şi cafenea. Am pilotat acest proiect în zona Moldovei, iar reacţiile consumatorilor români au fost dintre cele mai bune. Astăzi, toate benzinăriile SOCAR din România sunt prevăzute cu un astfel de sector’, a adăugat Hamza Karimov.

Deschiderea staţiei de alimentare din Capitală creşte reţeaua SOCAR la 25 de benzinării la nivel naţional. Acestea sunt amplasate în judeţele Botoşani (5 staţii), Suceava (6 staţii), Neamţ (5 staţii), Iaşi (1 staţie), Bihor (2 staţii), Buzău (1 staţie), Bacău (1 staţie), Vrancea (2 staţii), Timiş (1 staţie) şi Ilfov (1 staţie).

SOCAR România este reprezentanţa companiei petroliere şi de gaze naturale deţinută de statul Azerbaidjan (The State Oil Company of Azerbaijan Republic), companie renumită mondial pentru activitatea sa de producţie de petrol şi gaze naturale.
Compania Petrolieră de Stat din Azerbaidjan investeşte anual miliarde de dolari în infrastructura de transport şi este angrenată în plan european în proiecte cheie, menite să crească securitatea energetică a Europei, prin diversificarea resurselor de gaze naturale. D Din anul 2011, compania s-a implicat în România prin SOCAR Petroleum şi în crearea şi consolidarea unei reţele de benzinării la nivel naţional. Până în prezent compania a creat în România peste 320 de locuri de muncă şi a derulat investiţii de peste 50 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...