OMV deţine 95,75% din Petrol Ofisi, cel mai mare distribuitor de combustibili din Turcia.
Presa turcă susţine că OMV vrea să-şi vândă întreaga participaţie deţinută la Petrol Ofisi şi să iasă de pe piaţa din Turcia.
SOCAR este interesat de extinderea pe piaţa turcă deoarece controlează o participaţie de 80% din acţiunile proiectului gazoductului TransAnatolia (TANAP), în timp ce Turcia are o participaţie de 20%.
SOCAR vrea să lanseze proiectul TANAP în anul 2018. Acest proiect vizează transportul de gaze naturale de la zăcământul Shah Deniz din Azerbaidjan spre Europa, via Turcia. Capacitatea iniţială a conductei ar urma să fie de 16 miliarde metri cubi pe an, dintre care aproximativ şase miliarde metri cubi vor fi livrate Turciei, iar restul Europei. În viitor, capacitatea TANAP ar urma să fie majorată până la 31 miliarde metri cubi pe an.
SOCAR România este divizia locală a companiei petroliere şi de gaze naturale deţinută de statul Azerbaijan (The State Oil Company of Azerbaijan Republic).
Compania deţine în prezent o reţea de 20 staţii de alimentare în judeţele Iaşi, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bihor şi Buzău şi se pregăteşte de finalizarea celei din Bucureşti.
Până în prezent, SOCAR a creat în România peste 300 de locuri de muncă şi a derulat investiţii de aproximativ 50 milioane de euro.
Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.