Echipele sunt concentrate la Fălcoiu şi intervin cu un baraj de retenţie flotant şi materiale absorbante de produse petroliere, pentru stoparea undei poluante şi prevenirea pătrunderii acesteia în lacul Drăgăneşti, a precizat MMP într-un comunicat de presă.
Scurgerea la sursa de poluare a fost oprită, iar Laboratorul de Calitate a Apei din cadrul SGA Olt a prelevat probe de apă din punctele punte Racoviţa şi pod Fălcoiu.
În zona poluării cu ţiţei nu a fost constatată mortalitate piscicolă, iar pe tronsonul poluat nu sunt amplasate surse de apă sau construcţii hidrotehnice care să fie afectate, potrivit Ministerului Mediului.
O echipă a SC Envirotec SRL Constanţa prezentă în zona Piteşti, cu care Conpet are încheiat contract pentru intervenţii la poluări, va veni la faţa locului pentru evaluarea situaţiei şi pentru intervenţie.
Potrivit Ministerului Mediului, miercuri dimineaţă a avut loc o poluare cu ţiţei din conducta Gherceşti- Icoana care aparţine Conpet, pe malul stang al Olteţului, în zona Balş, iar conducta avariata este în albia inundată, accesul în zonă fiind foarte dificil în acest moment.
„Pata de ţiţei se întinde pe toată lăţimea Olteţului, pe circa 15 kilometri. Imediat după sesizarea poluării a afost întreruptă alimentarea cu ţiţei a conductei, iar în zonă s-au deplasat echipe de intervenţie de la SGA Olt, ISU şi Conpet”, au precizat reprezentanţii Ministerului Mediului.
La rândul său, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Olt, Gheorghe Neacşa a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că în Olteţ va fi aruncată aproximativ o tonă de substanţe care neutralizează poluarea. El a mai spus că riscul cel mai mare este ca unda de poluare să ajungă în Olt.