A treia mare bancă franceză va putea oferi şi din Paris servicii clienţilor săi până la sfârşitul acestei luni. Până acum, SocGen oferea servicii de clearing din Londra, New York şi Hong Kong.
Reprezentanţii băncii nu au specificat câţi oameni vor fi angajaţi la noul departament sau dacă vor fi relocaţi la Paris salariaţi din Londra.
Recent, Societe Generale a anunţat că Brexitul ar putea duce la relocarea sau angajarea a până la 300 de persoane, majoritatea la Paris. Un reprezentant al sindicatului a precizat că, deşi banca nu a dat informaţii privind planurile sale, nu pare dispusă să mute echipe sau departamente întregi.
„Dacă ar fi vrut să adopte astfel de decizii, ar fi vorbit întâi cu sindicatele”, a explicat acesta.
Analiştii cred că un acord privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu va afecta semnificativ economia zonei euro şi a pieţelor financiare, cea mai mare temere fiind situaţia caselor de clearing, o industrie lucrativă pentru Londra, care a devenit un subiect de dispută după Brexit.
Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat că Banca Centrală Europeană va insista ca operaţiunile de clearing în euro să se efectueze în interiorul zonei euro. După Brexit, BCE vrea să-şi impună şi politica în domeniul caselor de clearing, o poziţie pe care Marea Britanie a putut să o conteste până acum, ceea ce va diminua influenţa sectorului financiar londonez.
Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.