Societe Generale va opri din 2017 finanţarea centralelor electrice pe bază de cărbune
Instituţia va dubla suma alocată finanţării proiectelor de energie regenerabilă cu zece miliarde de euro până în 2020.
SocGen este a treia mare bancă franceză care îşi reduce expunerea la cărbune pentru a proteja mediul înconjurător, după BNP Paribas şi Credit Agricole.
SocGen a precizat că anunţul consolidează decizia pe care a adoptat-o în 2015 de a opri finanţarea proiectelor de dezvoltare a minelor de cărbune şi a centralelor electrice pe bază de cărbune în statele OECD. Înfiinţată în anul 1961, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică joacă un rol de consiliere pentru guvernele ţărilor puternic dezvoltate, în materie de politică economică, socială şi de guvernare. Cele 34 de state membre OECD deţin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerţul mondial şi 20% din populaţia lumii.
‘Banca va reduce de asemenea şi împrumuturile către industria cărbunelui, astfel încât, până în 2020, proporţia cărbunelui în producţia de energie finanţată de bancă să scadă la 19%’, se arată în comunicatul SocGen.
Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.