Conform sursei citate, aplicaţia de mobil e-rovinieta poate fi descărcată gratuită de pe Google Play şi Apple Store.
‘Totodată, utilizatorii reţelei de drumuri naţionale pot cumpăra online rovinieta prin intermediul platformei www.e-rovinieta.ro. Indiferent de modalitatea aleasă, pe site sau prin aplicaţia mobilă, utilizatorul poate plăti rovinieta şi pleca la drum în doar 3 minute. Odată ce rovinieta a fost plătită, clienţii primesc confirmare de livrare prin SMS şi email, iar pentru rovinietele de peste 30 zile cumpărătorii sunt avertizaţi din timp de data de expirare.’ conform comunicatului.
De asemenea, UNTRR mai menţionează că rovinieta poate fi comandată la orice oră, 24/7 şi poate fi plătită cu cardul online, prin iTransfer sau prin ordin de plată tradiţional la orice bancă.
‘Tariful de trecere pentru podul de la Feteşti – Cernavodă de pe Autostrada A2 poate fi achitat şi online. Pentru a achita online tariful online, utilizatorul trebuie să se înregistreze pe platformă, să adauge o comandă şi să completeze datele pentru peajul dorit. Plata se poate realiza atât prin intermediul procesatorului securizat de carduri bancare, cât şi prin banca cu ordin de plată. După confirmarea plăţii se emite peajul, iar clientul primeşte prin e-mail factura şi datele peajului şi gratuit prin SMS datele peajului emis. Comenzile, peajele emise şi facturile se vor putea accesa oricând în cadrul contului de pe platforma. În felul acesta, şoferii scapă de cozile de la staţiile de taxare de la Feteşti şi benzinării.’, mai spune UNTRR.
Uniunea reaminteşte că trecerile de pod de la Feteşti-Cernavodă pot fi achitate anticipat sau după ce s-a trecut de staţiile de taxare, până la ora 23:59 a zilei următoare efectuării trecerii.
Prin achitarea online a rovinietei sau a trecerilor de pod prin intermediul www.e-rovinieta.ro şi www.taxa-pod-fetesti.ro sau a aplicaţiei de mobil e-rovinieta.ro, clienţii nu au niciun cost suplimentar, aceştia urmând să achite tarifele conform legislaţiei în vigoare.
Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 14.000 membri – operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.