Softbinator Technologies îşi extinde business-ul, are în plan recrutări şi achiziţii de startup-uri şi firme de IT
Mărirea echipei vine pe fondul cererilor recente de proiecte de cercetare din partea unor clienți externi. În același timp, compania este deschisă și spre a absorbi startup-uri tech și companii mici a căror activitate a fost afectată de criza actuală sau care doresc să își dezvolte proiectele și businessul mai departe.
Softbinator Technologies are în prezent peste 70 de angajați și colaboratori în cele două sedii din București și Constanța, care în această perioadă de criză pandemică lucrează de acasă. Specificul firmei și implementarea rapidă a unui plan de business continuity a făcut ca proiectele Softbinator Technologies să poată continua în același ritm.
Începând cu luna iunie, compania va susține și un program de internship pentru 20 de studenți, selectați în urma evenimentelor de specialitate organizate în universitățile partenere din București și Constanța. Colaborarea cu aceștia va continua din toamnă, în funcție de performanțe și disponibilitate, retenția în urma stagiilor fiind de peste 70%.
Softbinator Technologies caută specialiști IT în diverse tehnologii, precum Blockchain, AI, .NET, Java, mobile native (iOS și Android), React, Angular și DevOps (AWS si Azure), UI/UX Design, cu diverse niveluri de senioritate, dar și Product Managers.
Citeşte şi: Ilinca, Softbinator Technologies: Industria tech poate fi punctul de sprijin pentru relansarea economiei. Recrutarea în IT rămâne o problemă
„Avem nevoie de oameni ca să putem crește – așa aș rezuma această perioadă pentru firma noastră. Dorim să-i atragem pe cei mai buni și știm că vom reuși pentru că avem ce să le oferim: proiecte complexe care să-i provoace și cele mai noi tehnologii cu care să le realizeze”, a declarat Daniel Ilinca, CEO Softbinator Technologies.
Compania se află în discuții avansate cu mai mulți clienți din America de Nord, Asia și Europa pentru demararea de proiecte ample de cercetare în domeniile fintech, gaming și edtech. Conform Softbinator Technologies, pandemia de coronavirus a determinat multe businessuri din întreaga lume să accelereze procesele de transformare digitală și să investească în tehnologie, iar companiile de IT din România sunt căutate pentru specialiștii de care dispun, dar și pentru oferte de preț mai atractive.
Buget pentru achiziția altor companii
În vederea extinderii companiei, Softbinator Technologies ia în calcul inclusiv achiziția unor startup-uri și firme IT, care fie sunt interesate să își scaleze proiectele semnificativ, fie trec în această perioadă prin provocări generate de diminuarea activității sau sistarea proiectelor.
„Suntem conștienți că unele companii IT mici au fost serios afectate de criza generată de pandemia de coronavirus. Cunoaștem cazuri în care finanțarea businessului a fost oprită brusc sau clienții și-au retras investițiile în proiecte. În același timp, sunt suficiente firme mici care nu au puterea să crească semnificativ prin forțe proprii. Oricare ar fi motivele, dorim să oferim acestor companii alternativa de a prelua echipele care au avut de suferit sau chiar întreaga afacere”, a adăugat Daniel Ilinca.
Softbinator Technologies, companie românească specializată în proiecte de R&D în blockchain și Inteligență Artificială, dezvoltă soluții digitale de Fintech, MedTech/HealthTech și EdTech pentru clienți din Europa, America de Nord și Asia.
Softbinator Technologies are în prezent peste 70 de specialiști IT în cele două birouri din București și Constanța.
Printre cele mai importante proiecte ale companiei se numără Equatorial – platformă de training alături de care Softbinator Technologies dezvoltă soluții gamificate de e-learning, Bittnet – liderul pieței de training în IT din România, TripleMars.com – platformă de e-commerce din Israel, QuickBoard – software și placă de antrenament și monitorizare recuperare fizică, CareersInWhite.com – platformă de recrutare pentru personal medical, LadyFit.ro – platformă online de dietă și monitorizare fitness personalizate, Zillearn – soluție de edutech dedicată pieței din Singapore și alte soluții de fintech bazate pe blockchain precum MoonPay – procesator online de schimb din monedă FIAT în cripto-monede.