Datele reprezintă media estimărilor înaintate de cei 75 de economişti contactaţi de Bloomberg, în aşteptarea datelor oficiale de la Departamentul Comerţului, care vor fi publicate vineri.
În alte sectoare ale economiei, industria manufacturieră merge tot mai prost, în timp ce piaţa rezidenţială dă semne de stabilizare, potrivit analiştilor.
Creşterea şomajului peste pragul de 8% a afectat încrederea consumatorilor care continuă să se abţină de la cheltuieli neesenţiale. Cererea internă tot mai scăzută, în paralel cu criza datoriilor de stat din zona euro şi tensiunile politice de la Washington pe tema reformei fiscale, au determinat Rezerva Federală să extindă programul de preschimbare a obligaţiunilor de pe piaţa secundară în titluri cu scadenţa mai îndelungată, care are ca scop reducerea dobânzilor şi creşterea lichidităţii.
Rata şomajului din SUA a urcat în mai la 8,2%, de la 8,1% în aprilie, în timp ce numărul de locuri de muncă ocupate în economie a urcat cu 69.000, cea mai modestă creştere din acest an. Veniturile medii orare au urcat cu 1,7%, cea mai slabă evoluţie din decembrie 2010.