Când vine vorba despre bugetul alocat anul acesta pentru vacanță – aproximativ 10% dintre respondenți au menționat că vor aloca sub 1.000 lei, aproape 25% au răspuns între 1.000 – 3.000 lei, 14,5% vor aloca între 3.000 – 6.000 lei, circa 9% și-au programat între 6.000 – 10.000 lei iar aproape 4% intenționează să cheltuiască peste 10.000 lei. De semnalat faptul că, aproape 39% dintre respondenți susțin că nu vor pleca în concediu în această vară.
La întrebarea – Unde îți vei petrece vacanța anul acesta – peste 34% dintre respondenți au raspuns – în România, la mare, circa 32% au răspuns în România, la munte iar aproape 7% își vor petrece vacanța la rude/la țară. Totodată, peste 20% dintre respondenți afirmă că își vor petrece vacanța în străinătate.
În ceea ce privește rezervările pentru vacanță – peste 76% dintre români au menționat că se ocupă personal de acest aspect, în timp ce aproximativ 24% dintre ei apelează la serviciile unei agenții de voiaj.
La întrebarea – Câte zile îți permiți să mergi în vacanță în această vară – peste 43% dintre cei care au răspuns sondajului am menționat că vor merge 3 – 4 zile anul acesta în vacanță, peste 36% spun că au ales să petreacă 7 zile de vacanță, circa 11% vor merge în vacanță 10 zile iar aproape 10% vor petrece 14 zile sau mai mult în vacanță.
Odihna reprezintă principalul motiv pentru 56% dintre românii care merg în vacanță, în timp ce peste 30% dintre respondenți declară că vor îmbina utilul cu plăcutul. Pentru 13% vizitarea obiectivelor turistice este principalul motiv pentru care merg în concediu în timp ce doar 1% dintre români au declarat că merg în vacanță pentru cumpărături.
La întrebarea – Îți achiziționezi online biletele la obiectivele turistice – peste 37% dintre respondenți afirmă că își cumpără biletele online în timp ce aproape 63% spun că nu fac acest lucru și preferă să le achiziționeze direct de la casele de bilete.
Sondajul privind pregătirile pentru începerea anului școlar a fost realizat online, de comparatorul financiar FinZoom, la cererea CEC Bank, pe un eșantion reprezentativ de circa 1.200 de respondenți din toată țara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet. 54,9% dintre respondenți sunt salariați, 74,83% locuiesc la oraș, 38,08% au studii superioare.
CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de peste 61,7 miliarde lei, la sfârșitul lui 2022.
CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească și oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM și POS, internet banking (CEConline), mobile banking (CEC app) și magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse și servicii bancare 100% online.