Primele intenții ale Sony Corporation cu privire la implicarea în zona mașinilor electrice și inteligente a devenit vizibilă cu doi ani înainte de CES 2022, la ediția din 2020 a Consumer Electronics Show, odată cu dezvăluirea primelor detalii despre Vision-S.
Ulterior, în decembrie 2021, prototipul vehiculului Sony a început testele de drum și cele pentru verificarea siguranței și interacțiunii șoferului cu mașina prin HMI (interfața om-mașină). Din aprilie 2021 au demarat și testele de conectivitate și conducere autonomă prin 5G.
La CES 2022, compania japoneză a mers mai departe, dezvăluind Vision-S 02, varianta evoluată a prototipului. Aceasta se prezintă sub forma unui SUV cu șapte locuri care mizează pe experiențe spectaculoase de divertisment în habitaclu, dar și pe diversitatea stilurilor de viață pe care le propune mașina.
Grație unui complex sistem de senzori de imagine CMOS de înaltă sensibilitate și LiDAR, care detectează cu precizie spațiul tridimensional, vehiculul recunoaște detaliile din mediul înconjurător și oferă o siguranță crescută. Desigur, prototipul Sony Vision-S 02 are în dotare sisteme avansate de siguranță ADAS de generația a doua, întreaga tehnologie fiind pusă la dispoziția șoferului prin sistemul HMI.
Sony Vision-S 02 este pus în mișcare două motoare electrice plasate pe cele două punți, fiecare dezvoltând 268 CP. Viteza maximă a modelului este limitată la 180 km/oră. Sony nu a dezvăluit cifre pentru performanțele mașinii sale și nici capacitatea bateriei.
Prototipul Vision-S din 2020 era un sedan electric cu linii inspirate de Porsche Taycan. Platforma pentru acest automobil a fost furnizată de Magna, furnizorul de componente auto din Germania.