În cazul lui HX-300 însă, specificațiile trezesc interesul oricărui pasionat de multimedia și în timp, ar putea deveni un Big Boy, la clasa compacte, mid-range.
Cifrele mari abundă în pedegree-ul DSC-HX300: senzor de 20 MP, zoom optic x50(echivalentul unei focale variabile între 24-1200),ecran rabatabil cu 921600 puncte, rezoluție maximă de filmare 1080-50p.
Inconvenientul pe care noi îl găsim ar fi faptul că nu salvează fotografii în format RAW, dar este scuzabil, deoarece clasa la care concurează nu se adresează iubitorilor de fotografie exclusiviști, ci iubitorilor de multimedia, oamenilor mobili, care pe lângă DSLR simt nevoia unui compact de zi cu zi pe care să-l abuzeze în toate felurile și să fie rezistent.
Designul este foarte reușit. Aparatul are un grip excelent, iar diametrul mare al inelului de focus oferă control excelent al clarității la focale lungi. Senzitivitatea ISO a fost o surpriză, aceasta fiind între 80 și 3200(12800 extins). Focusează rapid și se descurcă foarte bine cu temperatura de culoare (WB), având o formă de reglaj manual care se aseamnănă cu sistemul de pe camerele video vechi, adică focusarea(nu este o focusare propriuzisă, ci o analiză a pixelilor) pe o suprafață albă aflată în zona pe care vreți să o fotografiați.
Modurile de fotografiere sunt cele cunoscute, plus mod Manual, ceea ce vă oferă libertate creativă deplină. Dacă la capabilitățile foto am avut de comentat puțin, cînd vine vorba de video, suntem încântați pe deplin. Culori foarte bune, Dynamic Range foarte bun, și bineânțeles, modul Full HD 50p și stabilizarea optică a imaginii, care oferă un teren de joacă suficient de provocator, chiar și pentru un videographer experimentat. Concluzia este că avem de a face cu un produs excelent, perfect atât pentru cei care sunt pasionați de fotografie şi editare video, dar nu doresc un DSLR, cât și pentru entuziaștii care dețin un DSLR, dar simt nevoia unui compact fiabil și rapid.