Greceanu este un specialist recunoscut în industria asigurărilor auto din România, având o experiență de aproape 30 de ani în domeniu. El a ocupat până acum diverse funcții de conducere în industria locală a asigurărilor iar pe plan internațional, deține funcția de Vicepreședinte COB, în mandatul actual 2020-2025. Ca urmare a rezultatelor obținute în cadrul Consiliului Birourilor, începând cu luna iunie a anului viitor, el va prelua conducerea COB. Este cea mai înaltă funcție pe care un român a ocupat-o vreodată într-un organism internațional dedicat asigurărilor de răspundere civilă auto.
Cu aceasta ocazie, Mădălin Roșu, Președintele BAAR, a transmis următorul mesaj: ”Alegerea domnului Sorin Greceanu în funcția de Președinte al Consiliului Birourilor încununează munca susținută pe care BAAR a desfășurat-o în toată această perioadă în cadrul Sistemului Internațional Carte Verde. Vom continua să ne implicăm activ pentru a asigura stabilitatea sistemului Carte Verde, pentru a facilita călătoriile și transportul internațional într-o Europă tot mai dinamică și interconectată.”
Viitorul Președinte COB, Sorin Greceanu a declarat: ”Este o mare onoare să preiau această responsabilitate la nivel internațional. Sistemul Internațional Carte Verde este un pilon esențial în asigurarea mobilității și securității pe drumurile din întreaga Europă și din alte regiuni ale lumii care fac parte din Sistemul Carte Verde. Voi continua să promovez colaborarea, transparența și inovația în interesul protecției persoanelor prejudiciate prin accidente de vehicule transfrontaliere, ale asiguraților și tuturor organismelor parte a COB deopotrivă.”
Alegerea lui Sorin Greceanu în funcția de președinte al Consiliului Birourilor Carte Verde (COB) are o semnificație importantă pentru piața asigurărilor din România. Ea va contribui la creșterea rolului industriei locale în cadrul sistemului internațional de asigurări auto.
Înființat la Londra în 1949, Consiliul Birourilor asigură funcționarea Sistemului Carte Verde compus din 43 de birouri naționale care acoperă 47 de state din Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu și a fost constituit în baza Rezoluției Consolidate Revizuite privind Facilitarea Transportului rutier adoptată de Grupul de lucru pentru Transporturi Rutiere al Comitetului pentru transporturi Interne al Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite în scopul facilitării circulației transfrontaliere a autovehiculelor în condițiile respectării și garantării dreptului la despăgubire al persoanelor prejudiciate prin accidente de circulație.
România este parte a Sistemului Carte Verde din 1965.
Începând cu anul 2019, Consiliul Birourilor asigură inclusiv coordonarea organismelor din Statele membre ale Spațiului Economic European (Uniunea Europeana plus Islanda, Liechtenstein și Norvegia) înființate în baza directivelor auto europene.