„Ambasadorul Marii Britanii a subliniat faptul că, ţinând seama de experienţa de peste 30 de ani a Marii Britanii în implementarea parteneriatelor public – private, partea engleză este dispusă să intervină prin oferirea de expertiza tehnică specializată şi consultanţă pentru dezvoltarea unor proiecte similare în România. Propunerea vine în contextul în care de partea română s-au făcut eforturi pentru modificarea Legii parteneriatului public – privat”, precizează un comunicat PSD transmis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.
Cei doi au discutat despre priorităţile României în privinţa proiectelor majore de infrastructură şi despre modalităţile de încurajare a prezenţei investitorilor britanici în România.
„Numărul proiectelor implementate prin intermediul parteneriatelor public-private a scăzut în ultimii ani la nivelul Uniunii Europene din cauza crizei financiare. Astfel, după cum ştiţi, în 2012 au fost semnate doar 66 de proiecte derulate prin PPP, cele mai multe fiind chiar în Marea Britanie. Aproximativ 70% dintre aceste proiecte au fost în domeniul educaţiei”, a declarat Şova.
Vicepreşedintele PSD a mai arătat că experienţa britanică este apreciată în România şi că se poate colabora în implementarea unor astfel de proiecte şi în elaborarea normelor de aplicare a Legii parteneriatului public-privat.