El a răspuns, astfel, afirmaţiilor făcute duminică, la Timişoara, de directorul general al TAROM, Werner Wolff, potrivit căruia Aeroportul Internaţional Henri Coandă are nevoie de investiţii masive în căile de rulare, întrucât gropile care sunt în pistă taie roţile avioanelor pe care TAROM trebuie să le schimbe ‘într-un mod halucinant’, fapt care atrage costuri foarte mari pentru companie.
‘Pistele Aeroportului Otopeni sunt auditate şi verificate zilnic de către Autoritatea Aeronautică Civilă, de specialişti care îşi asumă responsabilitatea privind utilizarea lor. Presupun că există unele disfuncţionalităţi, ştim din cultura publică faptul că ar trebui şi urmează a fi reabilitate întâi una din piste, apoi cealaltă să intre în reparaţie capitală. Eu am credinţa că, dacă aceste piste ar fi inadecvate utilizării, ar fi închise, pentru că altfel cred că aţi acuza de incompetenţă, ca să nu spun de mai mult, pe cei care le evaluează zilnic, călcând pe ele’, a spus ministrul.
Şeful de la Transporturi a adăugat că îi va cere directorului general al TAROM o situaţie cu numărul de roţi noi schimbate după câteva zile de utilizare, pentru ‘a avea o măsură mai clară asupra a ceea ce a afirmat’.
‘Domnul Wolff cred că a făcut nişte afirmaţii care concordă cu realitatea. Mă grăbesc să ajung la minister şi să îi cer o situaţie cu privire la numărul de anvelope noi schimbate în primele 7 zile sau 15 zile de utilizare, pentru a avea o măsură mai clară asupra a ceea ce a afirmat. Vă asigur că la nivelul aeroportului se întreprind măsuri! Ştiu că săptămâna trecută am avut discuţii şi eu cu cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru a reevalua documentaţia în vederea obţinerii autorizaţiei de construcţie, astfel încât pista care trebuie să intre în reabilitare să intre în această vară’, a menţionat Şova.
În altă ordine de idei, el a admis că noul terminal de la Otopeni este ‘pe hârtie de foarte mult timp’ şi a precizat că se fac eforturi pentru demararea lucrărilor.
‘Noul terminal de la Otopeni este pe hârtie de foarte mult timp. Este aproape la limita posibilităţii de a fi implementat, dat fiind că există riscul ca, dacă în 2019 nu încep lucrările, să se piardă rezervarea pe care o are aeroportul de la autorităţile locale privind PUZ-ul, să trebuiască un nou PUZ care, probabil, nu ar mai arăta la fel. Se fac eforturi pentru a se începe lucrările şi pentru a se începe implementarea etapizată a construcţiei noului terminal. Acolo e vorba de un nou terminal din trei module. Pentru primul vor începe în cursul anului viitor lucrările’, a dat asigurări Lucian Şova.
Aeroportul Internaţional Henri Coandă are nevoie de investiţii masive în căile de rulare, întrucât gropile care sunt în pistă taie roţile avioanelor pe care le schimbăm într-un mod halucinant, fapt care atrage costuri foarte mari pentru compania noastră, a declarat, duminică, la Timişoara, directorul general al TAROM, Werner Wolff.