Spaniolii de la Roquet deschid o fabrică în România. Iau 5 mil. euro de la BERD

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare /BERD/ acordă un împrumut de 5 milioane de euro companiei Grupo Industrial Roquet, un producător spaniol de componente hidraulice, pentru construirea unei fabrici în România, lângă Ploieşti, se arată într-un comunicat de presă.
Economica.net - mie, 19 feb. 2014, 10:54
Spaniolii de la Roquet deschid o fabrică în România. Iau 5 mil. euro de la BERD

Unitatea din România va fi prima deschisă de grupul spaniol în afara ţării. ‘România a fost aleasă datorită avantajelor sale competitive. Începerea construcţiei este programată pentru aprilie 2014, iar producţia efectivă este planificată să înceapă în anul 2015’, se precizează în comunicatul citat.

În fabrica din România, Roquet va produce cilindri cu diametru mare, folosiţi în producţia bunurilor de capital, în principal în agricultură şi utilaje de construcţii.

‘BERD este mândră să sprijine această investiţie, ce semnifică un vot de încredere pentru România ca destinaţie pentru investiţiile străine directe şi o confirmare a faptului ca România oferă condiţii atractive pentru investitori. BERD sprijină proiectul Roquet deoarece reprezintă un exemplu de investiţie esenţială pentru dezvoltarea durabilă şi pe termen lung a economiei ţării’, susţine James Hyslop, directorul BERD pentru România.

La rândul său, Cipriano Gomez, CEO Roquet Hydraulics, a declarat că, pentru compania pe care o conduce, fondată în anii 1950, extinderea în România reprezintă un pas uriaş pentru a deveni un jucător de talie mondială. ‘Când am analizat diverse destinaţii pentru investiţie, ne-am dat seama că România oferă avantaje multiple, printre care şi o atmosferă de afaceri pozitivă. Sprijinul puternic al BERD a fost factorul decisiv pentru hotărârea noastră de a construi o fabrică nouă în România, prima, de altfel, din afara Spaniei. Suntem încrezători că de la această bază industrială de lângă Ploieşti ne vom extinde cu succes gama de produse şi vom intra pe pieţe noi’, a precizat Cipriano Gomez.

În cele patru fabrici din Spania, Grupo Industrial Roquet produce pompe şi cilindri hidraulici, valve de control şi diverse componente pentru aplicaţii hidraulice. Produsele deservesc domenii variate precum construcţii, echipamente agricole mobile, transport, elemente de logistică şi maşini-unelte.

Împrumutul contractate de la BERD este acordat în cadrul facilitatii LEF (‘Local Enterprise Facility’), un vehicul de 400 de milioane de euro pentru investiţii în companii din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Kosovo, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia, precum şi ţările din sud-estul Mediteranei (Egipt, Iordania, Maroc şi Tunisia).

De la începutul activităţii sale în România, BERD a investit aproximativ 6,64 miliarde de euro în 356 de proiecte şi a mobilizat peste 14 miliarde din alte surse de finanţare.

Te-ar mai putea interesa și
Constructorii auto europeni merg la Paris pentru a-şi prezenta modelele electrice ieftine
Constructorii auto europeni merg la Paris pentru a-şi prezenta modelele electrice ieftine
Mult timp principalii constructori auto europeni au profitat de Salonul auto de la Paris pentru a-şi prezenta cele mai noi tehnologii şi designuri, însă la ediţia din acest an tema va fi una......
Vladimir Putin este deschis unui dialog cu cancelarul german, anunță Kremlinul
Vladimir Putin este deschis unui dialog cu cancelarul german, anunță Kremlinul
Preşedintele rus Vladimir Putin este deschis unui dialog cu cancelarul german Olaf Scholz, a declarat duminică purtătorul ...
Marea Britanie anunţă o nouă strategie industrială. Sunt vizate opt sectoare
Marea Britanie anunţă o nouă strategie industrială. Sunt vizate opt sectoare
Guvernul laburist britanic a anunţat duminică lansarea unei Strategii Industriale destinate impulsionării creşterii, ...
Grupul chinez Chery fabrică maşini în Rusia, în fostele fabrici ale Volkswagen şi Mercedes
Grupul chinez Chery fabrică maşini în Rusia, în fostele fabrici ale Volkswagen şi Mercedes
Producătorul auto chinez Chery a început asamblarea maşinilor în Rusia, pentru a le vinde în această ţară, la trei ...