Este o certitudine. Starea de bine și fericire a copiilor este ignorată complet de către sistemul educațional românesc. First 7 şi-a propus să schimbe viziunea din sistemul educaţional românesc privind importanța stării de bine și a fericirii copilului în cadrul actului de învăţare.
În România, personalul din educaţie nu este pregătit pentru susținerea stării de bine și a fericirii copilului. First7 oferă 3 zile de conferinţe şi traininguri cu specialiști în educație, care vor prezenta strategii diverse pentru obţinerea şi menținerea fericirii copilului.
În prezent, educația timpurie se axează pe dezvoltarea de abilități, și nu a copilului ca ființă, ca un tot unitar, fapt ce permite dezvoltarea de probleme emoţionale, restricţionarea învăţării stării de fericire. First7 susţine promovarea educației copilului ca întreg, a ființei sale și nu doar cultivarea unor abilități.
Numărul mare de copii aflaţi în grija unui educator împiedică, în România, în prezent, acordarea unei atenții adecvate învăţării unei stări de bine și de fericire de către aceştia. First7 susţine promovarea necesităţii ca un educator să aibă sub supraveghere un număr mic de copii.
Lipsa de informație și de pregătire afectează atât starea de bine a copiilor, cât și a personalului educațional. Modul în care se simt educatorii influențează definitoriu starea de bine, fericirea și evoluția copiilor.
3 zile de workshopuri: 11-13 mai
First7 va oferi participanților informație specifică, de specialitate și la îndemână, cu scopul conștientizării nevoii de educație timpurie în România și al optimizării acesteia acolo unde se desfășoară.
Teme abordate: creativitatea, jocul în aer liber, dansul și mișcarea, învățarea literelor prin intermediul mișcării, fericirea copilului și a educatorului, mindfulness, inteligențe multiple.
Sunt invitaţi educatori și învățători din sistemul de stat și din cel privat, psihologi, pedagogi, coordonatori responsabili cu întocmirea planificărilor pentru activitățile educaționale, asistenți medicali din creșele de stat implicați în activitățile educaționale ale copiilor pe care îi au în grijă, supraveghetori și îngrijitori din creșele de stat și private, care interacționează și participă la activitățile copiilor.
Sesiunile vor fi susținute de specialiști din Anglia, Olanda, Canada și România. Printre aceştia: Ann McTavish trainer, consultant în educaţie şi scriitor; Shonette Bason-Wood unul dintre cei mai buni speakeri motivaţionali din Marea Britanie; Amy Burke, profesor şi consultant în domeniul mindfullness, Andy Szekely, autor, specialist în Peak Performance și speaker motivațional profesionist.