Spor de fidelitate, ajutor la pensionare, primă jubiliară la Societatea Naţională de Radiocomunicaţii

12 09. 2016
radiocom1_56312400

ECONOMICA.NET vă spune în exclusivitate, printr-o serie de articole, ce sporuri şi beneficii au angajaţii la stat.

Lista completă a articolelor publicate până acum o găsiţi în secţiunea dedicată „Spor la stat” pe care o puteţi accesa la acest link. 

Astăzi vă spunem ce sporuri, prime şi ajutoare primesc angajaţii Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii (RADIOCOM), coordonată de Ministerul Comunicaţiilor, potrivit informaţiilor pe care oficialii societăţii le-au transmis în exclusivitate pentru ECONOMICA.NET.

Iată-le pe cele mai importante dintre ele:

Fidelitatea faţă de angajator este răsplătită prin trei beneficii:

  • sporul de fidelitate pe care-l primesc lunar toţi angajaţii RADIOCOM, care au cel puţin cinci ani vechime în societate. Valoarea sporului este cuprinsă între 6% şi 8% din salariul de bază.
  • ajutorul la pensionare, cuprins între 0,4% din salariul mediu pe societate pentru salariaţii care au 10 ani vechime în Societatea Naţională de Radiocomunicaţii şi patru salarii medii pe societate pentru angajaţii cu peste 20 de ani vechime în RADIOCOM.
  • prima jubiliară prin care RADIOCOM premiază fidelitatea angajaţilor care împlinesc 10, 15 ani, 20 de ani, 25 de ani, 30 de ani, 35 de ani, 40 de ani, respectiv 45 ani vechime în societate, conform informaţiilor comunicate pentru Economica.net de către oficialii societăţii.

Salariaţii care se căsătoresc primesc din partea angajatorului câte un ajutor egal cu jumătate din salariul mediu pe societate.

Angajaţii care nasc sau adoptă copii primesc din partea RADIOCOM câte un ajutor echivalent cu două salarii medii pe societate.

Fiecare copil minor al salariaţilor primeşte câte 200 lei brut anual cu diverse ocazii.

În cazul decesului salariatului, RADIOCOM acordă familiei un ajutor neimpozabil, în cuantum de patru salarii medii pe societate, şi decontează contravaloarea sicriului care nu trebuie să depăşească suma de 600 lei, reiese din datele obţinute de Economica.net de la oficialii societăţii.

RADIOCOM a avut în anul 2015 pierderi de 16 ori mai mari decât în 2014

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (RADIOCOM) a încheiat anul 2015 cu afaceri nete de peste 280,63 milioane lei, cu 15,31% mai mici decât în 2014, şi cu pierderi nete de 16 ori mai mari decât în 2014. RADIOCOM a raportat pentru anul 2015 o pierdere netă de peste 28,29 milioane lei, potrivit bilanţurilor disponibile pe mfinante.ro.

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii avea 1.392 salariaţi la 31 august 2016.

Lista completă a sporurilor, primelor şi ajutoarelor încasate de angajaţii Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii

Sporul de vechime în muncă;

  • Îl primesc toţi salariaţii.

Spor de fidelitate;

Se acordă tuturor salariaţilor cu cel puţin cinci ani vechime în Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, astfel:

  • angajaţii care între 5-10 ani vechime în SNR încasează spor de fidelitate în cuantum de 6% din salariul de bază;
  • salariaţii cu peste 10 ani vechime în Societatea Naţională de Radiocomunicaţii primesc spor de fidelitate în valoare de 8% din salariul de bază;

În total, 1.262 salariaţi primesc spor de fidelitate, au spus pentru Economica.net oficialii societăţii.

Sporurile de vechime în muncă şi de fidelitate sunt permanente, se acordă lunar şi se aplică la salariul de bază al angajaţilor.

Spor de noapte;

  • Se acordă salariaţilor care lucrează în ture şi muncesc cel puţin trei ore pe tura de noapte.
  • 574 salariați încasează spor de noapte, au precizat oficialii companiei pentru Economica.net.

Spor pentru ore suplimentare;

  • Îl primeşte personalul tehnic care lucrează peste program, dacă orele suplimentare efectuate nu pot fi compensate cu timp liber plătit.

Spor pentru muncă în zile de sărbătoare legală;

  • Se acordă salariaţilor care lucrează în ture, în zilele de sărbătoare legală.

Spor pilonişti, antenişti şi funicularişti;

  • Se acordă salariaţilor pentru timpul efectiv pe pilon.
  • 210 angajaţi primesc acest spor.

Spor pentru lucru în câmp electromagnetic de radiofrecvenţă;

  • 934 salariați primesc spor pentru muncă în câmp electromagnetic de radiofrecvenţă, au spus pentru Economica.net oficialii companiei.

Spor pentru angajaţii care exercită o altă funcţie în cadrul societăţii, pe lângă funcţia de bază deţinută.

  • 126 salariaţi îl încasează.

Spor pentru şofer;

  • Se acordă salariaţilor care fac parte din echipele de revizie, intervenţie, instalări şi montaj echipamente şi care exercită suplimentar funcţia de şofer.

Tichete de masă;

  • Le primesc lunar 1.260 salariaţi, au spus pentru Economica.net oficialii companiei.

Spor pentru muncă în condiţii de altitudine, izolare;

Al doilea beneficiu prin care salariaţii sunt premiaţi pentru longevitatea în Societatea Naţională de Radiocomunicaţii: ajutorul la pensionare.

Salariaţii primesc la pensionare un ajutor, al cărui cuantum diferă în funcţie de vechimea în Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, astfel:

  • salariaţii care au 10 ani vechime în Societatea Naţională de Radiocomunicaţii primesc la pensionare un ajutor egal cu 0,4% din salariul mediu pe societate;
  • angajaţii care au 15 ani vechime în RADIOCOM încasează la pensionare un ajutor egal cu 0,5% din salariul mediu pe societate;
  • salariaţii cu 20 de ani vechime în RADIOCOM primesc la pensionare un salariu mediu pe RADIOCOM;
  • angajaţii cu peste 20 de ani vechime în RADIOCOM încasează la pensionare un ajutor egal cu patru salarii medii pe Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, potrivit informaţiilor obţinute de Economica.net de la oficialii companiei.

Număr mediu de beneficiari: 27 de salariaţi anual.

Al treilea beneficiu prin care e răsplătită fidelitatea angajaţilor: prima jubiliară

Primă jubiliară este beneficiul prin care este premiată încă o dată vechimea în Societatea Naţională de Radiocomunicaţii. Se achită în sumă fixă, astfel:

  • la împlinirea a 10 ani în Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, angajaţii primesc o primă jubiliară, al cărei cuantum este valoarea salariului mediu pe societate înmulţită cu coeficientul 0.4;
  • la împlinirea a 15 ani în Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, salariaţii primesc o primă, a cărei valoare este egală cu salariul mediu pe societate înmulţit cu 0.5;
  • la împlinirea a 20 ani vechime în Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, angajaţii primesc o primă jubiliară egală cu un salariu mediu pe societate;
  • la împlinirea a 25 ani vechime în RADIOCOM, salariaţii încasează o primă jubiliară egală cu 1,5 salarii medii pe societate;
  • la împlinirea a 30 de ani, 35 de ani, 40 de ani, 45 ani vechime în RADIOCOM, angajaţii sunt răsplătiţi cu câte două salarii medii pe societate, reiese din informaţiile obţinute de Economica.net de la oficialii companiei.

Număr mediu de beneficiari: 41 salariaţi anual.

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii stimulează angajaţii să se căsătorească şi să devină părinţi

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii premiază salariatul aflat la prima căsătorie cu un ajutor egal cu jumătate din salariul mediu pe societate.

Compania acordă angajaţilor câte un ajutor echivalent cu două salarii medii pe societate pentru naşterea sau adopţia definitivă a unui copil, au spus pentru Economica.net oficialii RADIOCOM.

Angajatele şi copiii salariaţilor, premiaţi la evenimente speciale din an

Cu ocazia Zilei de 8 Martie, fiecare salariată a RADIOCOM primeşte 150 lei brut.

Fiecare copil minor al salariaţilor RADIOCOM primeşte cu ocazia zilei de 1 Iunie suma de 100 lei brut, şi alţi 100 lei brut cu ocazia sărbătorii de Sfântul Nicolae.

Societatea susţine angajaţii şi familiile lor în situaţii dificile

În cazul decesului salariatului, RADIOCOM acordă familiei un ajutor neimpozabil, în cuantum de patru salarii medii pe societate, şi decontează contravaloarea sicriului care nu trebuie să depăşească suma de 600 lei.

În cazul decesului unui membru al familiei salariatului, rudă de gradul I, RADIOCOM îi acordă angajatului un ajutor în cuantum de două salarii medii pe societate, au explicat pentru Economica.net oficialii companiei.

Precizări

Oficialii Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii au refuzat să ne comunice ponderea sporurilor din salariul de bază sau cuantumurile lor efective, aşa cum am solicitat explicit.
Reprezentanţii Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii nu au vrut să ne comunice nici valoarea salariului mediu pe societate, indicator funcţie de care se acordă primele şi ajutoarele enumerate, in extenso, mai sus.