Sprijin pentru business-urile noi din Agritech. Agricover, SeedBlink și Microsoft lansează Nextcelerator, un nou accelerator digital

Agricover, SeedBlink și Microsoft lansează Nextcelerator, un nou accelerator digital conceput pentru a ajuta startup-urile Agritech aflate în stadiu incipient să se dezvolte în sectorul agricol din Europa Centrală și de Est, prin sesiuni de mentorat, know-how și cercetare.
Alina Stanciu - lun, 20 dec. 2021, 11:52
Sprijin pentru business-urile noi din Agritech. Agricover, SeedBlink și Microsoft  lansează Nextcelerator, un nou accelerator digital

Grupul Agricover, unul dintre marii jucători de pe piața agribusiness-ul românesc, în colaborare cu SeedBlink, platforma europeană de investiții pentru startup-uri tech, și Microsoft prin filiala dedicată sprijinirii startup-urilor, vor să sprijine companiile din sectorul AgriTech prin Nextcelerator – The Digital Agriculture Hub,  un nou accelerator digital.

Nextcelerator este fondat în Europa Centrală și de Est, cu un MVP deja testat și planuri de scalare internațională. Programul va folosi sesiuni de mentorat pentru a identifica vulnerabilitățile și oportunitățile startup-urilor, și apoi va implementa mecanisme de sprijin adecvate sub formă de cursuri de formare, planificare de afaceri, mentorat și înlesnirea accesului la fermieri profesioniști și jucători din agricultură.

Scopul general al acestui program este de a dezvolta capacitatea startup-urilor și antreprenorilor din domeniul agriculturii pregătite pentru piața din Europa Centrală și de Est, astfel încât aceștia să aibă un potențial mai mare de a genera venituri durabile și pentru a-i conecta cu parteneri de investiții care să le susțină viziunea.

Startup-urile selectate vor avea acces la 4 sesiuni săptămânale de mentorat individual, concentrate pe abilitățile antreprenoriale, cum ar fi dezvoltarea unui model de afaceri, finanțarea unei afaceri și planificarea lansării, precum și o serie de masterclass-uri unice adaptate nevoilor startup-ului. Subiectele pot varia de la vânzarea către fermieri și încheierea de parteneriate, până la dezvoltarea de noi tehnologii și aplicarea inteligenței artificiale în agricultură.

„România se află printre primele țări din Uniunea Europeană în ceea ce privește producția agricolă, cu un potențial semnificativ de creștere neexploatat. Agricultura viitorului trebuie să fie durabilă și responsabilă în privința normelor de mediu, iar adoptarea tehnologiei digitale este un factor cheie în transformarea acestui sector. 2021 a fost un an bun pentru agricultură și pentru agribusiness în general în România, iar toate perspectivele indică faptul că tehnologia este cea care va susține această creștere sustenabilă. Prin urmare, un parteneriat strâns între experți în agribusiness, experți în tehnologie și o platforma de investiții poate stimula și sprijini o nouă generație de AgriTech. Parteneriatul Agricover cu SeedBlink și Microsoft oferă companiilor AgriTech în stadiu incipient acces la resurse de excepție, suport pentru dezvoltarea afacerii, expertiză, cercetare și know-how și abia așteptăm să începem.”, a declarat Liviu Dobre, General Manager Agricover Holding.

 „Este clar că pentru noi toți – nu doar pentru comunitățile rurale, ci pentru întreaga societate – că nu putem permite să lăsăm agricultura în urmă din punct de vedere al digitalizării. Conversațiile pe care le avem astăzi cu clienții din agricultură sunt aproape aceleași ca acum câțiva ani – cum ar putea să-și reducă costurile, să-și îmbunătățească eficiența și să creeze noi locuri de muncă prin folosirea instrumentelor potrivite. Agricultura se transformă radical și tehnologia are potențialul de a rezolva multe provocări globale de sustenabilitate și productivitate. Programul își propune să ajute startup-urile cu potențial ridicat să își dezvolte în continuare modelul de afaceri, oferindu-le resurse tehnologice, de afaceri și financiare care să le ajute să își asigure o poziție de lider în scena AgriTech din CEE. Încurajăm toți antreprenorii AgriTech să verifice oferta programului și să aplice.” a declarat Bogdan Putinică, Director General Microsoft România.

Agricover este liderul pieței de agribusiness din România. Agricover Holding SA reunește Agricover SA (specializată în distribuția de tehnologii agricole), Agricover Credit IFN SA (instituția financiară nebancară specializată în finanțarea fermierilor) și Agricover Technology SRL prin care Grupul oferă fermierilor acces la cele mai noi inovații în agricultura digitală mondială.

SeedBlink este o platformă de investiții  specializată în găsirea, verificarea, finanțarea și scalarea a startup-urilor europene de tehnologie.

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) susține companiile în procesul transformării digitale și facilitează dezvoltarea, implementarea și utilizarea tehnologiilor inteligente de tip cloud.

Te-ar mai putea interesa și
BNR: Soldul creditului neguvernamental a ajuns în noiembrie la valoarea de 418,1 miliarde de lei
BNR: Soldul creditului neguvernamental a ajuns în noiembrie la valoarea de 418,1 miliarde de lei
Soldul creditului neguvernamental acordat de instituţiile de credit a crescut în noiembrie 2024 cu 0,5% faţă de luna anterioară (0,1% în termeni reali), până la nivelul de 418,154 de miliarde......
Salariile bugetarilor au crescut cu 6 miliarde de euro în acest an, în România. La ce sumă imensă s-a ajuns, ca să se impună înghețarea pentru tot anul 2025
Salariile bugetarilor au crescut cu 6 miliarde de euro în acest an, în România. La ce sumă imensă s-a ajuns, ca să ...
Cheltuielile de personal ale statului al crescut în anul 2024 cu 32 de miliarde de lei, și au ajuns la 164 de miliarde ...
Statele Unite impun sancțiuni împotriva miliardarului Bidzina Ivanişvili, considerat liderul de facto al Georgiei
Statele Unite impun sancțiuni împotriva miliardarului Bidzina Ivanişvili, considerat liderul de facto al Georgiei
Departamentul de Stat american a anunţat vineri sancţiuni împotriva oligarhului Bidzina Ivanişvili, considerat liderul ...
INGHA: Debitul Dunării la intrarea în ţară va fi în creștere în următoarele zile, până la 4.900 mc/s
INGHA: Debitul Dunării la intrarea în ţară va fi în creștere în următoarele zile, până la 4.900 mc/s
Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere în următoarele zile până la valoarea ...