Potrivit studiului, doar 36% dintre britanici susţin ieşirea ţării lor din UE.
Premierul britanic David Cameron, reales în funcţie pe 7 mai, s-a pronunţat pentru o reformă a relaţiilor dintre ţara sa şi Uniunea Europeană înainte de organizarea până la finalul lui 2017 a unui referendum privind apartenenţa Marii Britanii la forul comunitar.
Susţinerea populară pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană era de 50% în urmă cu un an şi de 46% în 2013. De altfel, în urmă cu doi ani proporţiilor celor care susţineau rămânerea în UE şi a celor care sprijineau părăsirea organizaţiei erau egale – 46%.
Sprijinul pentru rămânerea Marii Britanii în cadrul UE este cel mai ridicat în cazul categoriei de vârstă 18-29 de ani: 69% dintre cei intervievaţi doresc ca ţara lor să fie în continuare membră a Uniunii Europene şi doar un sfert vor ca ea să părăsească organizaţia europeană.
Cei mai sceptici britanici referitor la apartenenţa viitoare a ţării lor la forul european au vârste de peste 50 de ani.
Sondajul mai indică faptul că britanicii sunt mai sceptici decât polonezii, italienii, spaniolii, germanii şi francezii în legătură cu Uniunea Europeană. Astfel, 51% au o opinie favorabilă despre UE, în comparaţie cu 55% dintre francezi, 58% dintre germani şi 72% dintre polonezi.
Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 6.028 de persoane din cele mai populate şase state ale UE (Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia, Spania şi Polonia) în perioada 7 aprilie – 13 mai.