Astfel, în cazul SSIF Prime Transaction S.A, Consiliul ASF a hotărât adoptarea mai multor măsuri, precum: sancţionarea cu avertisment a societăţii pentru deficienţe în legătură cu politica de înregistrare a convorbirilor telefonice şi a comunicaţiilor electronice, asigurarea de înregistrări pentru ordinele transmise telefonic şi informarea adecvată a clienţilor, anterior prestării unor servicii; sancţionarea cu avertisment a directorului general/ofiţerului de conformitate pentru deficienţe în legătură cu actualizarea cadrului procedural intern şi a atribuţiilor angajaţilor societăţii la noile cerinţe stipulate de Regulamentul A.S.F. nr. 13/2019; impunerea în sarcina societăţii a unui plan de măsuri de remediere a deficienţelor/mitigare a riscurilor identificate (cu termen de implementare 90 de zile); atenţionarea societăţii şi a unor persoane din cadrul acesteia pentru unele deficienţe minore constatate.
În ceea ce priveşte OTP Asset Management România SAI SA, Consiliul ASF a decis sancţionarea cu avertisment a societăţii pentru deficienţe în legătură cu desemnarea persoanei care ocupă funcţia de ofiţer de conformitate, sancţionarea cu avertisment a ofiţerului de conformitate pentru deficienţe în legătură cu actualizarea cadrului procedural intern şi a atribuţiilor angajaţilor societăţii la noile cerinţe stipulate de Regulamentul A.S.F. nr. 13/2019, impunerea în sarcina societăţii a unui plan de măsuri de remediere a deficienţelor/mitigare a riscurilor identificate (cu termen de implementare 90 de zile), atenţionarea societăţii şi a unei persoane din cadrul acesteia pentru unele deficienţe minore constatate.
Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.