Startup-ul Fig Vision a câştigat investiţia de 350.000 de euro de la conferinţa How to Web

Fig Vision, un start-up care oferă soluţiii pentru automatizarea procesului de design a interfeţelor pentru utilizatori, a câştigat premiul investiţie de 350.000 de euro din cadrul competiţiei Spotlight, organizate ca parte a conferinţei How to Web. Premiul a fost oferit de fondurile Underline Ventures, Startup Wise Guys şi GapMinder VC.
Lidia Neagu - lun, 07 oct. 2024, 14:42
Startup-ul Fig Vision a câştigat investiţia de 350.000 de euro de la conferinţa How to Web

Conferința, desfășurată pe 2 și 3 octombrie, a reunit peste 3.000 de participanți, reprezentând 840 de companii, dintre care 50% din top management (executivi C-level și VP), inclusiv 600 de start-up-uri și 200 de investitori. Ediția din acest an a facilitat 2.500 de întâlniri și a conectat persoane de decizie cu cei care construiesc tehnologiile viitorului.

„Rolul conferinței How to Web evoluează împreună cu dinamica și obiectivele regiunii. Observăm o nevoie tot mai mare a companiilor de toate dimensiunile, pentru antreprenori, fondatori și investitori de a avea contextul necesar pentru a se conecta și a descoperi resurse care le pot accelera creșterea și oportunitățile. Suntem extrem de onorați că am avut atât de mulți participanți din întreaga lume, care ne-au spus că au găsit exact ceea ce căutau pe parcursul acestor două zile”, a declarat Monica Zara, Head of Conference la How to Web.

Totodată, au fost lansate inițiative importante, precum Programul GO GLOBAL, dezvoltat de Upgrade100 și How to Web, care va sprijini start-up-urile în extinderea lor pe piețele internaționale.

Ediția din 2024 a reunit peste 100 de speakeri care au abordat teme esențiale precum dezvoltarea de produse, UX, inginerie, vânzări, marketing și strategii de investiții. April Dunford, liderul global în poziționare de produse tehnologice, a discutat despre strategii eficiente de vânzare, în timp ce Fonz Morris a condus dezbateri captivante despre designul experienței utilizatorului. Chris Heilmann s-a axat pe viitorul tehnologiilor open web, Andy Budd a abordat leadershipul în design, iar Staffan Helgesson, un important investitor de tip VC, a oferit perspective valoroase despre scalarea start-up-urilor.

Aceste teme au fost atent selectate pentru a răspunde nevoilor profesioniștilor din tehnologie, antreprenorilor și experților din industrie, care se confruntă cu o piață în permanentă schimbare. Discuțiile au subliniat rolul esențial al Inteligenței Artificiale în dezvoltarea produselor, strategiile de marketing de creștere și cultura organizațională, oferind participanților oportunitatea de a descoperi cele mai bune practici pentru a construi companii scalabile și a stimula succesul în afaceri.

Google, în calitate de partener strategic, și-a reafirmat încrederea în potențialul talentului din Europa de Est. Elisabeta Moraru, Country Director Google Romania, a subliniat în cadrul unui panel: „Est-europenii au încă acea motivație care îi face foarte agili. Fundația solidă a României în inginerie, alături de o perspicacitate în afaceri aflată în creștere, oferă o oportunitate excelentă de a crea produse și soluții de clasă mondială.”

How to Web este cea mai importantă conferință de startup-uri și tehnologie din Europa de Est, reunind inovatori în tehnologie, lideri de afaceri și cele mai promițătoare startup-uri din regiune.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A7 Buzău – Focșani, misiune imposibilă în 2024? Imagini noi cu loturile construite de Umbrărescu
Autostrada A7 Buzău – Focșani, misiune imposibilă în 2024? Imagini noi cu loturile construite de Umbrărescu
Asociația Construim România (ASCORO) a postat luni imagini noi cu cele patru loturi ale A7 Buzău - Focșani, pe care autoritățile vor să le dea în trafic chiar anul acesta. Titlul postării a......
Ionuț Dună, PPC: Schema de sprijin trebuie ajustată astfel încât să fie corectă pentru toți participanții, inclusiv pentru furnizori
Ionuț Dună, PPC: Schema de sprijin trebuie ajustată astfel încât să fie corectă pentru toți participanții, inclusiv ...
Șeful companiilor de furnizare de energie electrică ale grupului PPC din România spune că actuala schema de sprijin pentru ...
Programul Tomata – Fermierii care cultivă roşii româneşti vor primi a doua tranşă de 1.500 de euro, în zilele următoare
Programul Tomata – Fermierii care cultivă roşii româneşti vor primi a doua tranşă de 1.500 de euro, în zilele ...
Fermierii înscrişi în Programul Tomata vor primi în conturi în zilele următoare a doua tranşă de 1.500 euro, a anunţat, ...
Ministerul Finanţelor a împrumutat 500 de milioane de lei de la bănci – date 7 octombrie 2024
Ministerul Finanţelor a împrumutat 500 de milioane de lei de la bănci – date 7 octombrie 2024
Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, luni, 500 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de ...