Startup-ul Fig Vision a câştigat investiţia de 350.000 de euro de la conferinţa How to Web

Fig Vision, un start-up care oferă soluţiii pentru automatizarea procesului de design a interfeţelor pentru utilizatori, a câştigat premiul investiţie de 350.000 de euro din cadrul competiţiei Spotlight, organizate ca parte a conferinţei How to Web. Premiul a fost oferit de fondurile Underline Ventures, Startup Wise Guys şi GapMinder VC.
Lidia Neagu - lun, 07 oct. 2024, 14:42
Startup-ul Fig Vision a câştigat investiţia de 350.000 de euro de la conferinţa How to Web

Conferința, desfășurată pe 2 și 3 octombrie, a reunit peste 3.000 de participanți, reprezentând 840 de companii, dintre care 50% din top management (executivi C-level și VP), inclusiv 600 de start-up-uri și 200 de investitori. Ediția din acest an a facilitat 2.500 de întâlniri și a conectat persoane de decizie cu cei care construiesc tehnologiile viitorului.

„Rolul conferinței How to Web evoluează împreună cu dinamica și obiectivele regiunii. Observăm o nevoie tot mai mare a companiilor de toate dimensiunile, pentru antreprenori, fondatori și investitori de a avea contextul necesar pentru a se conecta și a descoperi resurse care le pot accelera creșterea și oportunitățile. Suntem extrem de onorați că am avut atât de mulți participanți din întreaga lume, care ne-au spus că au găsit exact ceea ce căutau pe parcursul acestor două zile”, a declarat Monica Zara, Head of Conference la How to Web.

Totodată, au fost lansate inițiative importante, precum Programul GO GLOBAL, dezvoltat de Upgrade100 și How to Web, care va sprijini start-up-urile în extinderea lor pe piețele internaționale.

Ediția din 2024 a reunit peste 100 de speakeri care au abordat teme esențiale precum dezvoltarea de produse, UX, inginerie, vânzări, marketing și strategii de investiții. April Dunford, liderul global în poziționare de produse tehnologice, a discutat despre strategii eficiente de vânzare, în timp ce Fonz Morris a condus dezbateri captivante despre designul experienței utilizatorului. Chris Heilmann s-a axat pe viitorul tehnologiilor open web, Andy Budd a abordat leadershipul în design, iar Staffan Helgesson, un important investitor de tip VC, a oferit perspective valoroase despre scalarea start-up-urilor.

Aceste teme au fost atent selectate pentru a răspunde nevoilor profesioniștilor din tehnologie, antreprenorilor și experților din industrie, care se confruntă cu o piață în permanentă schimbare. Discuțiile au subliniat rolul esențial al Inteligenței Artificiale în dezvoltarea produselor, strategiile de marketing de creștere și cultura organizațională, oferind participanților oportunitatea de a descoperi cele mai bune practici pentru a construi companii scalabile și a stimula succesul în afaceri.

Google, în calitate de partener strategic, și-a reafirmat încrederea în potențialul talentului din Europa de Est. Elisabeta Moraru, Country Director Google Romania, a subliniat în cadrul unui panel: „Est-europenii au încă acea motivație care îi face foarte agili. Fundația solidă a României în inginerie, alături de o perspicacitate în afaceri aflată în creștere, oferă o oportunitate excelentă de a crea produse și soluții de clasă mondială.”

How to Web este cea mai importantă conferință de startup-uri și tehnologie din Europa de Est, reunind inovatori în tehnologie, lideri de afaceri și cele mai promițătoare startup-uri din regiune.

Te-ar mai putea interesa și
Întreruperea furnizării de gaze rusești către Austria, motivată de Rusia cu explozia conductei Nord Stream
Întreruperea furnizării de gaze rusești către Austria, motivată de Rusia cu explozia conductei Nord Stream
Rusia a întrerupt sâmbătă livrările de gaze către Austria în urma unui litigiu între compania energetică austriacă OMV, deţinută parţial de stat, şi gigantul energetic rus Gazprom cu......
RAR, nevoit să oprească activitatea în întreaga țară din cauza unei probleme a sistemului informatic
RAR, nevoit să oprească activitatea în întreaga țară din cauza unei probleme a sistemului informatic
Registrul Auto Român (RAR) a oprit ieri activitatea la toate sediile sale din țară din cauza unui „incident tehnic”. ...
Cancelarul german Olaf Scholz are probleme. SPD, partidul său, e cotat în sondaje cu 15%, sub jumătate față de conservatorii germani
Cancelarul german Olaf Scholz are probleme. SPD, partidul său, e cotat în sondaje cu 15%, sub jumătate față de conservatorii ...
Cancelarul german Olaf Scholz urma să candideze pentru un al doilea mandat la viitoarele alegeri anticipate, după ce popularul ...
Analiza SWOT a industriei din România. Punctele tari și amenințările sectorului care asigură 20% din PIB
Analiza SWOT a industriei din România. Punctele tari și amenințările sectorului care asigură 20% din PIB
Un proiect de hotărâre de guvern privind aprobarea unei strategii naționale privind dezvoltarea industriei până în ...