Startup-ul Innoship, care optimizează interacţiunea dintre retaileri şi curieri, a primit o finanţare de 550.000 de euro de la GapMinder

Startup-ul Innoship, dezvoltatorul soluţiei de tip SaaS (software as a service) cu acelaşi nume, care permite business-urilor din retail şi ecommerce să administreze eficient propriile contracte de curierat şi multiplele opţiuni de livrare, a primit o investiţie de tip Seed de la Gapminder VC în valoare de 550.000 de euro. Aceasta vine la doar şase luni de la lansarea comercială a Innoship, fiind determinata de rata impresionantă de adopţie a soluţiei pe piată.
Economica.net - joi, 06 aug. 2020, 09:00
Startup-ul Innoship, care optimizează interacţiunea dintre retaileri şi curieri, a primit o finanţare de 550.000 de euro de la GapMinder

„Runda Seed de 550.000 de euro pentru Innoship este un nou pas în implementarea strategiei noastre de investiţii cu focus pe companii care folosesc în mod imediat şi pragmatic tehnologia pentru a optimiza modele de business existente”, spune Cosmin Ochişor, Partener la GapMinder Venture Partners.

Concret, Innoship optimizează interacţiunile dintre retaileri şi curieri, eficientizând costurile aferente serviciilor de curierat cu până la 25% şi crescând performanţa de livrare cu până la 15% printr-o alocare dinamică a comenzilor în funcţie de criteriile selectate de retailer în platformă.

Algoritmii avansaţi de machine-learning ai soluţiei analizează performanţa diferitelor opţiuni de livrare din întreaga arie geografică relevantă şi punctele de livrare ale unui retailer pentru a aloca comenzile de livrare pe baza unor criterii personalizate şi a abordării stabilite de fiecare retailer.

Prin aceasta, Innoship facilitează accesul comercianţilor de toate dimensiunile la o soluţie de gestiune optimă a livrărilor, care, până acum, era disponibilă doar pentru marile platforme de comerţ electronic.

„Folosind Innoship, retailerii online pot beneficia de o soluţie bazată pe machine-learning prin intermediul căreia se optimizează fluxurile logistice, o soluţie care este foarte uşor de integrat şi creează beneficii imediate atât prin creşterea satisfacţiei clienţilor, cât şi prin optimizarea costurilor aferente transportului”, adaugă Cosmin Ochişor.

Compania a implementat soluţia Innoship pentru primii clienţi la începutul anului 2020 şi gestionează în acest moment aproximativ 20.000 de comenzi zilnice.

Soluţia Innoship poate fi integrată cu toate platformele mari de comerţ electronic, warehouse management system, ERP (enterprise resource planning), fulfillment şi marketplace active în România şi la nivel regional.

„Runda de tip Seed Investment primită de la GapMinder VC va stimula creşterea accelerată de adopţie a Innoship în rândul retailerilor activi pe piaţa românească, dar şi primii paşi ai startup-ului spre internaţionalizare, accelerând totodată dezvoltarea de noi funcţionalităţi pentru platforma sa”, spun reprezentanţii Innoship.

Startup-ul a fost fondat în 2019 de o echipă de seniori în sectorul de retail, supply chain, curierat şi IT. Partenerii-fondatori – Daniel Nicolae, Andrei Paul, Dan Ungureanu şi Robert Tănase – au o experienţă îndelungată în companii precum Orange, Penny şi Urgent Cargus. Cătălin Grigorescu, unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi specializaţi în tehnologie din ţară şi din regiune s-a alăturat echipei în 2020, în calitate de investitor şi advisor strategie şi afaceri.

Te-ar mai putea interesa și
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Prima modificare de preț la benzinării din această lună: Petrom a scumpit motorina, menținând prețul benzinei...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi indemnizaţiilor. Peste 3 milioane de certificate medicale eliberate asiguraţilor în 2023, în scădere masivă faţă de 2022
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie falimentul?
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie ...
Un studiu făcut de BNR despre criteriile în care o firmă are șanse să devină de succes într-un ciclu de 5-10 ani s-a ...
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Tudor Manea a comentat amenda primită din partea Consiliului Concurenței, precizând că retailerul a fost ...