Startup-ul Smarthuts, ce facilitează digitalizarea IMM-urilor din segmentul serviciilor în teren, se pregăteşte să atragă o nouă rundă de finanţare, care să susţină extinderea în Marea Britanie şi Scandinavia

Smarthuts, startup-ul care facilitează digitalizarea companiilor cu operațiuni de servicii în teren (Field Service), vrea să atragă o nouă runda de finanțare, în a doua jumătate a acestui an, pentru a susține dezvoltarea, inclusiv pe pieâe externe, creșterea numărului de clienți și pentru a dezvolta noi funcționalități.
Lidia Neagu - mie, 11 mai 2022, 13:08
Startup-ul Smarthuts, ce facilitează digitalizarea IMM-urilor din segmentul serviciilor în teren, se pregăteşte să atragă o nouă rundă de finanţare, care să susţină extinderea în Marea Britanie şi Scandinavia

”Planurile de business Smarthuts, până la finele lui 2025, includ dezvoltarea unei rețele globale de parteneri, care să aibă capacitatea și instrumentele necesare să vândă și să implementeze soluția Smarthuts, cât mai independent de companie. Piețele vizate, atât pentru expansiunea prin parteneri cât și pentru vânzare directă, sunt Marea Britanie și Scandinavia, piețe cunoscute pentru deschiderea lor către digitalizare”, au transmis reprezentanții companiei.

Startup-ul a înregistrat în trimestrul întâi al acestui an o creștere cu 30% a cifrei de afaceri. Soluția Smarthuts a fost folosită pentru coordonarea a 1.458.000 de intervenții și operațiuni de verificare complexe la peste 24.600 de locații, acoperite de 2.680 de specialiști, din diferite domenii de activitate (echipe de intervenție tehnică, personal IT, personal de curățenie, peisagistică, întreținere parcări, wellness, relații clienți, medical, pompieri, personal de pază, șoferi, dispeceri, gestionari, manageri și directori tehnici, șefi de obiective etc.). 

Cu o echipă care numără în prezent 9 persoane, Smarthuts a înregistrat în primul trimestru al acestui an venituri recurente lunare de peste 19.300 euro, în creștere cu 28% față de finalul anului trecut.

“Creșterea de venituri a fost generată pe trei piloni: clienți din noi verticale, noi clienți mari și conturi noi, înregistrate la clienții existenți. Suplimentările de conturi au avut loc atât ca urmare a dezvoltării de funcționalități noi, inovatoare cât și ca urmare a extinderii utilizării soluției la angajați din alte departamente și alte locații”, spune Cristian Dragomir, CEO și co-fondator al Smarthuts.

În portofoliul de clienți din verticale noi, se regăsește, pe segmentul retail, Casa Alex, lider regional în comercializarea en-detail și en-gros în comerțul cu materiale de constructii, materiale pentru amenajări interioare, electrocasnice și piese auto în zona de sud-vest a României.

Printre noii clienți cu operațiuni complexe, din piața țintă de mentenanță și servicii, se numără mall-urile AFI Cotroceni și AFI Ploiești, care au intrat în portofoliu după implementarea reușită la AFI Brașov iar Helinick, Dussmann și AFI Brașov sunt clienți din segmentul celor care și-au suplimentat activitatea.

În acest trimestru, soluția Smarthuts a fost selectată ca furnizor al Therme Nord București, parte a Therme GROUP, în urma unui proces de selecție competitiv, la care au participat producători de soft lideri la nivel mondial. Criteriile în alegerea Smarthuts au fost configurarea rapidă și ușoară și adaptarea facilă și fără compromisuri pe fluxurile complexe ale Therme. Proiectul pilot în cadrul Therme București deschide posibilitatea implementării soluției Smarthuts la nivel global în cadrul Therme GROUP.

Platforma Smarthuts este într-un proces continuu de dezvoltare fiind adăugate noi facilități, într-un ritm foarte rapid. Acestea au în vedere automatizarea și eficiența în generarea de job-uri cât și managementul facil al acestora. Spre exemplu, printre noile funcționalități din prima categorie se numără: crearea de joburi prin scanarea de taguri NFC și coduri QR, crearea automată a joburilor recurente, monitorizarea digitală a tururilor de gardă, de orice natură, prin scanarea de către personal a unui NFC sau QR code pentru a confirma, de exemplu, sosirea în locație sau la echipamentul respectiv.

Pentru a doua categorie, funcționalități care ușurează și mai mult managementul activității se numără: un sistem automat de gestionare a procesului și fluxurilor de aprobări interne, prin conversie automată a emailurilor sosite în căsuțe de tip [email protected] în sarcini de lucru, fără intervenție umană și alocarea automată a acestora în funcție de anumiți parametri.

Smarthuts este o soluție românească de digitalizare pentru companiile din industria de field service (cu activități în teren), concepută pentru companiile de dimensiuni medii, între 10 și 250 de angajați, care permite monitorizarea completă a fluxului de lucru, de la inițializarea unei sarcini la finalizarea ei. Soluția combină low code, cu șabloanele specifice sectorului de activitate „servicii în teren” și este orchestrată de AI.

Lansată la începutul anului 2020, de Cristian Dragomir și Ion Gavrilescu, o echipă de fondatori cu o experiență cumulată de peste 20 ani în antreprenoriat și în domeniul field service, Smarthuts poate fi adaptată pentru orice verticală care utilizeaza forță de muncă în teren sau remote, oferind în timp real o viziune asupra tuturor elementelor necesare de la stocuri, disponibilități de personal, timpi de lucru, programări, pînă la recepția lucrărilor și emiterea proceselor verbale

Te-ar mai putea interesa și
Jenate de sancțiuni, companiile ruse au început să folosească criptomonede
Jenate de sancțiuni, companiile ruse au început să folosească criptomonede
Companiile ruse au început să folosească criptomonede în plăți internaționale în urma modificărilor legislative care au permis o astfel de utilizare pentru a contracara sancțiunile......
Cum poți scoate profit maxim folosind servicii uzuale oferite de toate băncile din România
Cum poți scoate profit maxim folosind servicii uzuale oferite de toate băncile din România
Șeful direcției Business din ING Bank, Florin Ilie, arată că anumite servicii bancare care sunt subutilizate de firme ...
Vești proaste de Sărbători. Vine criza cea mare, avem cel mai mare deficit din lume: România va fi mai rău decât Grecia. Bugetul este o ficțiune, o vrăjeală, nici nu știm cât este gaura!
Vești proaste de Sărbători. Vine criza cea mare, avem cel mai mare deficit din lume: România va fi mai rău decât Grecia. ...
Profesorul de economie Bogdan Glăvan, adept militant al piețelor libere, spune că România se apropie de o criză foarte ...
Cod galben de vânt în București. Pompierii au intervenit în 101 cazuri în Capitală și județul Ilfov
Cod galben de vânt în București. Pompierii au intervenit în 101 cazuri în Capitală și județul Ilfov
Pompierii au gestionat 101 intervenţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, miercuri, în intervalul orar 10:00 - 18:00, pe ...