Stațiile Rompetrol de pe Autostrada Soarelui – concesiune prelungită pe 20 de ani. Ce noi servicii veți găsi în benzinării
Iată ce a anunțat la finalul lunii august CNAIR:
“Urmare a finalizării procesului de evaluare a ofertelor, în cursul zilei de astăzi, 30.08.2024, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire în vederea încheierii contractelor având ca obiect concesiunea de servicii în scopul utilării/dotării, operării și întreținerii spațiilor pentru servicii aflate pe Autostrada A2 București – Constanța:
LOT 1: Spații pentru Servicii Km. 88+300 stg./dr. Vâlcelele;
LOT 2: Spații pentru Servicii Km 139+830 stg./dr. Fetești”
Astfel, ofertantul desemnat câștigător în cadrul procedurii de atribuire este ROMPETROL DOWNSTREAM S.R.L”
Este vorba despre actualele locații de pe A2 în care Rompetrol are acum benzinării și, ca urmare a prelungirii concesiunii – care expira și a fost organizată o nouă licitație – în următorii 20 de ani acolo vor fi tot stații Rompetrol.
Mai mult, spre deosebire de situația actuală, nouul acord de concesiune a fost semnat și pentru suprafața de teren adiacentă benzinăriei, nu doar pentru stații, iar compania are obligația să facă amenajări suplimentare, inclusiv să monteze dușuri și puncte de încărcare pentru mașini electrice. De asemenea, nu este exclus ca lângă stații să apară și restaurante drive-thru – așa cum s-au deschis la unele stații din rețeaua Rompetrol în Ardel, pe A1,
“Dotările minime obligatorii pe care Concesionarul trebuie să le proiecteze, contruiască, finanțeze, opereze și întrețină, astfel încât spațiile de servicii, aferente fiecărui Lot, să fie complet funcționale, sunt:
Parcare;
Toalete publice;
Stație distribuție carburant;
Spațiu comercial;
Snack bar;
Dușuri
Stații reîncărcare vehicule electrice ușoare
De asemenea, concesionarul are posibilitatea de a executa și alte dotări, suplimentare, față de cele minime obligatorii, impuse prin caietul de sarcini”, spune CNAIR.
La finalul lui iunie 2024, reţeaua de distribuţie a Grupul Rompetrol (KazMunaiGas International) din România a ajuns la 1.328 de puncte de comercializare. Reţeaua include staţiile proprii, staţiile partener şi staţiile mobile: expres, baze interne de 9 şi 20 metri cubi.