“Sunt colecționar de Lego. Am început acum 19 ani și în timp am construit cea mai mare colecție privată de Lego din lume fără ca acesta să fi fost scopul inițial! Ca antreprenor când nu găseam soluții la problemele mele curente, mă retrăgeam în sălile de Lego și construiam, de multe ori fără harta. Lego te ajută exponențial în creativitate, este foarte bun pentru gândirea pe mai multe planuri simultane și pentru mine a reprezentat odihnă activă!”, a scris antreprenorul pe rețeaua de socializare.
În fotografiile publice se văd patru tematici din cele 12: City Lego, Star Wars Lego, Creator Lego și Technic Lego. “Colecția completă este compusă din încă opt teme cu 4.520 de modele, la care am lucrat personal 95% și care se desfășoară pe o suprafață de 3.200 de mp”, mai spune Vuza.
Întrebat de un utilizator Linkedin de ce nu transformă spațiul într-un muzeu, Ștefan Vuza i-a răspuns că pregătește un concept care presupune închirierea unui spațiu într-un mall din București pentru expunerea pe o suprafață de 5.000 de mp întreaga colecție. Spațiul ar urma să fie completat cu 20 de camere în care cei pasionați, copii și adulți, vor putea reconstruit modelul luat din expoziție.
“Apoi, odată ce reconstrucția va fi finalizată, o va reașeza în City pentru ca la vizita următoare să preia un alt joc, până ce le finalizează pe toate. Le va trebui cinci ani la un program de șapte jocuri pe săptămână. (…) Am calculat că pentru a demonta și remonta o cutie de Lego ar costa între 3 și 7 lei, ceea cec cred că este un preț foarte atractiv în comparație cu cel al unei cutii noi”, mai spune omul de afaceri.
Accesul în cadrul expoziției se va face gratuit, dar se va plăti pentru accesul în camere.
“Doar compania Lego va suferi un pic pentru că nu va mai vinde cutii, însă am și aici un concept ce rămâne discret. Acum se bat trei malluri pe ideea mea. Vă țin la curent!”, a mai scris proprietarul Chimcomplex.
Ștefan Vuza deține și conduce Chimcomplex, principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice și Oxo-Alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice, cu două platforme industriale la Onești și Râmnicu Vâlcea.
Compania a raportat un profit net de 165 milioane lei (33,5 milioane de euro) pentru primul semestru din acest an, în scădere cu 42% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2021, şi o cifră de afaceri de 1,222 miliarde lei (247 milioane de euro).