Stefanini îşi extinde operaţiunile şi anunţă angajări: România, mai mult ca oricând, e foarte importantă în strategia noastră
Poziţiile vor fi deschise în cele trei birouri pe care le deţine în România (Bucureşti, Sibiu şi Târgul Mureş), precum şi „la distanţă”.
„Avem toate capabilităţile aici în România şi suntem pregătiţi să creştem şi mai mult aici. România, mai mult ca oricând, este foarte importantă în strategia noastră”, a declarat Marco Stefanini, CEO-ul şi fondatorul companiei.
În concordanță cu poziționarea și viziunea sa globală, compania și-a schimbat și codul CAEN principal în România, la 6209 – Alte activități de servicii privind tehnologia informației.
Compania s-a mutat de curând într-o nouă clădire din zona Pipera, în urma unei investiţii de două milioane de euro, unde a închiriat trei etaje, urmând să mai închirieze încă unul, odată cu extinderea operaţiunilor.
Creșterea anuală a personalului Stefanini Romania a fost de 3% în 2018, până la 1.660 de persoane. Rata de retenție în companie s-a îmbunătățit, în ciuda concurenței acerbe de pe piață și a ofertei restrânse de recrutare.
„Transformarea digitală a început în cadrul companiei acum câțiva ani, crescând exponențial portofoliul nostru de soluții și produse. Prin urmare, am dezvoltat și implementat o varietate de soluții de inteligență artificială pentru procese de business, bazate pe platforma proprie AI (SOPHIE), pe care compania a decis să le testeze mai întâi intern, și abia apoi să le introducă pe piață. Soluțiile implementate în România, care au reprezentat o investiție de peste 1 milion de euro, au reușit să îmbunătățească eficiența, să scadă considerabil presiunea pe recrutare și să ofere angajaților existenți mai multe activități interesante și complexe, eliminând o mulțime de operațiuni repetitive și de rutină”, explică Marco Stefanini.
Angajații români deservesc peste 100 de clienți din întreaga lume, din țări precum SUA, Australia, Germania, Franța, Elveția, Portugalia, Spania, Canada, Rusia, Grecia, Macedonia, Serbia, Croația și Marea Britanie.
Biroul din România coordonează afacerile companiei în Polonia și Republica Moldova și urmărește extinderea în Ucraina în 2019, cu perspectiva de a angaja peste 100 de persoane în primul an.
„Pentru acest an, ne dorim să creștem productivitatea și să extindem automatizarea capacităților noastre de dezvoltare de aplicații software. În același timp, ne dorim să oferim calitate, în ciuda marjelor de profit în scădere și a unui cadru fiscal incert. Nu este o sarcină ușoară, dar cu această abordare îndrăzneață, ne vom întări poziția de jucător cheie pe piața de consultanță de business”, concluzionează Marco Stefanini.
La nivelul EMEA, compania a înregistrat, de asemenea, o creștere în anul 2018, de 5% față de anul precedent, ajungând la o cifră de afaceri de 106,7 milioane de euro. Pentru Stefanini, regiunea EMEA cuprinde 15 țări, în unele compania având birouri comerciale, în altele doar operațiuni de livrare de servicii.
„România este în continuare cel mai important centru de servicii pentru Stefanini în regiune, reprezentând 44% din veniturile de la nivelul EMEA. De asemenea, aproximativ jumătate dintre angajații din regiune lucrează în cele trei birouri din București, Sibiu și Târgu Mureș sau în sistem „la distanță” din orașe apropiate de locațiile noastre principale”, spune Farlei Kothe, CEO Stefanini zona EMEA.
Pentru 2019, Marco Stefanini previzionează o creştere a afacerilor în EMEA cu 16%.
Stefanini este o companie braziliană cu peste 30 de ani de experiență în furnizarea de servicii IT la nivel mondial, de la externalizarea infrastructurii IT până la dezvoltarea aplicațiilor software. Aceasta are o prezență directă în 40 de țări, prin cele 70 de birouri din întreaga lume și are un portofoliu de peste 500 de clienți activi, printre Nike, Ford, GSK, Fiat, Coca Cola şi Dell. Clienții vin din sectoare precum servicii financiare, industria prelucrătoare, telecomunicații, industria chimică, servicii, tehnologii, sectorul public și beneficiază de un set complet de servicii mature și profesionale, care acoperă întregul ciclu de viață al unei aplicații.