Steven Ausnit: Țineți-vă banii în proprietăţii, acţiuni, aur şi cash!

Cei care au ceva bani în această perioadă nu trebuie să-i plaseze într-un singur loc, ci în proprietăţi, acţiuni, aur şi cash, a declarat Steven Ausnit, fiul fostului mare industriaş din perioada interbelică Max Auschnitt, la Pro TV.
Economica.net - Dum, 10 iun. 2012, 13:39
Steven Ausnit: Țineți-vă banii în proprietăţii, acţiuni, aur şi cash!

Cine are ceva bani ar trebui să-i ţină în toate. Eu cred că este o prostie să ţii banii numai într-un singur lucru. Mai bine îi ţii în proprietăţi, în acţiuni, în aur şi în cash. Şi atunci, de obicei, dacă unul merge prost, celălalt merge mai bine. Dar criza asta este cam specială pentru că toate au căzut, cu excepţia aurului”, a spus Ausnit.

Întrebat cât crede că va mai dura criza, el a spus că nu crede că ştie nimeni asta, nici măcar preşedintele SUA, Barack Obama.

„România depinde mult de Europa, pentru că de aici vin banii pentru multe lucruri. Deci dacă criza în Comunitatea Europeană o să fie serioasă, o să fie şi mai rău pentru România. N-am mai întâlnit niciodată în viaţa mea o criză atât de serioasă ca asta, n-am mai întâlnit nicio situaţie unde băncile au făcut atât de multe prostii şi unde valorile au căzut aşa mult”, a mai spus fiul fostului mare industriaş.

Steven Ausnit, în vârstă de 88 de ani, a părăsit România în anul 1939 şi trăieşte în SUA, unde a dezvoltat şi vândut ulterior o afacere în domeniul ambalajelor.

Supranumit „Regele de Fier”, Max Auschnitt s-a născut la Galaţi în 1888, a absolvit Academia de înalte studii comerciale şi de export din Viena, a fost preşedinte al Asociaţiei generale de Industrie din Banat, vicepreşedinte Uniunii Generale a Industriaşilor din România şi senator al Camerei de Comerţ şi Industrie din Galaţi.

Auschnitt a creat Uzinele Metalurgice Titan-Nădrag-Călan (TNC) şi a condus Uzinele şi Domeniile de Reşiţa (UDR), companie care avea înainte de cel de-Al Doilea Război Mondial cea mai mare cifrã de faceri din România şi cei mai mulţi angajaţi.

Max Auschnitt a făcut parte din conducerea unor numeroase companii străine din Viena, Monaco şi firme româneşti, precum Societatea Română de Telefoane şi Banca Chrissoveloni.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial a rămas în străinătate, retrăgându-se în final în Statele Unite, unde a murit în 1959. Toate proprietăţile sale au fost confiscate de guvernul comunist în 1948.

Te-ar mai putea interesa și
Ce se întâmplă acum cu Parcul Drumul Taberei (fost Moghioroș). Anunț de la Primărie – FOTO
Ce se întâmplă acum cu Parcul Drumul Taberei (fost Moghioroș). Anunț de la Primărie – FOTO
Lacul din Parcul Drumul Tanerei din sectorul 6 al Capitalei a fost golit temporar pentru a fi transformat într-o arenă sportivă, potrivit unui anunț al primarului de sector, Ciprian Ciucu....
SUA le cere țărilor din Europa Centrală și de Est să se alăture strategiei sale vizând libertatea energetică
SUA le cere țărilor din Europa Centrală și de Est să se alăture strategiei sale vizând libertatea energetică
SUA vor ca țările din Europa Centrală și de Est să se alăture strategiei sale vizând libertatea energetică, în loc ...
Autostrada Moldovei A7: Până la sfârșitul anului se va circula de la Focșani la Adjud. Până în vara anului viitor se va merge până la Pașcani – Grindeanu
Autostrada Moldovei A7: Până la sfârșitul anului se va circula de la Focșani la Adjud. Până în vara anului viitor ...
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a estimat marți când vor fi terminate loturile UMB din Autostrada Moldovei A7 ...
CJUE obligă Malta să stopeze programul tip pașaport de aur
CJUE obligă Malta să stopeze programul tip pașaport de aur
Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a decis marți că Malta trebuie să pună capăt programului de tip pașaport ...