Steven van Groningen a fost reales la conducerea Consiliului Investitorilor Străini
Van Groningen a preluat funcţia de preşedinte al CIS anul trecut, organizaţia fiind condusă anterior, timp de un an, de Mariana Gheorghe, directorul executiv OMV Petrom.
Din conducerea CIS mai fac parte Eric Stab, preşedinte, manager de ţară, preşedinte & CEO Europa de Est al GDF Suez Energy, şi Jean Valvis, preşedinte&director general, Valvis Holding, în calitate de vicepreşedinţi, şi Daniel Anghel, tax partner PwC România, ca trezorier.
„Activitatea noului Consiliu Director se va concentra pe încurajarea dialogului cu instituţiile interesate la nivel guvernamental şi neguvernamental, pe acele propuneri care vor duce la creştere economică sustenabilă şi la ocuparea forţei de muncă, la competitivitate şi la reducerea inechităţilor”, se arată într-un comunicat al CIS.
Obiectivul principal al CIS pentru perioada urmatoare este continuarea promovării dialogului între factorii de decizie şi investitori, creşterea ratei de absorbţie a fondurilor UE şi a eficienţei modului în care acestea sunt utilizate, revitalizarea finanţării economiei prin pieţele de capital, realizarea de investiţii publice şi private în acele sectoare cu un mare potenţial, în vederea susţinerii creşterii economice, precum şi stimularea unui mediu de afaceri favorabil stabilizării macroeconomice.
„România concurează cu multe alte ţări pentru investiţii şi resurse insuficiente. Acum, mai mult decât oricând, este datoria noastră ca investitori pe termen lung pe piaţa locală să ne unim eforturile cu autorităţile pentru ca România să ocupe o poziţie mai bună pe harta investitorilor”, a declarat preşedintele FIC.
CIS are, de asemenea, şi un nou Consiliu Director, din care fac parte, printre alţii, Daniel Anghel, partener aspecte de ordin fiscal, PwC România, Mihai Bogza, preşedintele Consiliului Director Bancpost, Radu Enache, manager de ţară Hewlett-Packard, Jean-Francois Fallacher, directorul executiv al Orange România şi Mariana Gheorghe, şeful OMV Petrom.
Consiliul Investitorilor Străini reprezintă peste 128 de companii cu investiţii totale în România de 40 de miliarde de euro, iar contribuţia la Produsul Intern Brut reprezintă mai mult de 33,4%.