La întrebarea redactorului ECONOMICA.NET „Cum v-a afectat faptul că aţi ieşit în Piaţa Victoriei în cadrul protestului numit generic #rezist? Au existat repercusiuni?”, van Groningen a răspuns că oamenii îi mulţumesc şi astăzi pentru gest.
„Eu am făcut ceea ce am simţit că merita făcut vizavi de copii mei, familia mea, sentimentul meu faţă de ţară şi atunci nu consider acest fapt un lucru negativ. Imaginea mea, este clar, a fost influenţată pozitiv. Nu trece o săptămână în care nu vine cineva la mine la o recepţie care să imi spună: vreau să vă mulţumesc pentru ceea ce aţi făcut. Şi mi-am dat seama astfel că am creat un impact mult mai mare decât mi-am imaginat. Repercursiuni nu, nu au existat. Au fost nişte vorbe, în special pe Facebook, dar ce am făcut eu a fost o opţiune personală şi poate o altă persoană cu o altă fire, mai sensibilă, s-ar fi simţit afectată de acele discuţii, mesaje lansate de anumiţi politicieni. Chiar într-o discuţie de săptămâna trecută cu anumiţi investitori au fost întrebări despre asta şi ei au spus că au fost emoţionaţi extrem de pozitiv. Este de fapt un semn că o democraţie începe să funcţioneze. E greu de spus, e încă atât de mult zgomot, atât de multe mesaje, dar eu sunt total confortabil cu ceea ce am făcut„, a spus bancherul pentru Economica.net.
van Groningen a fost de mai multe ori la protestele din Piaţa Victoriei, de astă iarnă, împotriva OUG 13. El a povestit la momentul respectiv că a fost sunat de unul dintre copiii săi, care i-a povestit despre ordonanţa de modificare a codurilor penale şi l-a anunţat că va merge în Piaţa Victoriei. Preşedintele Raiffeisen Bank mers împreună cu mai mulţi prieteni şi a fost impresionat de ceea ce a văzut şi a fost prezent la demonstraţii în fiecare seară, împreună cu familia.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a apreciat drept ”incorect” ca preşedintele unei bănci străine, cetăţean străin, să protesteze faţă de Guvern.
”Mi s-a părut mai mult decât incorect ca preşedintele unei bănci străine, un cetăţean străin să protesteze împotriva Guvernului. Normal că poate e supărat pentru Legea dării în plată sau pentru alte lucruri pe care noi le-am făcut pentru români”, a declarat atunci Liviu Dragnea.
„Am văzut reacţii de indignare de la politicieni, declaraţii că «nu este corect» să mă aflu acolo. Da, sunt şi preşedinte de bancă. În acest rol, îmi pasă de cele 5.500 familii de români care depind de salariul de la bancă, îmi pasă de viitorul lor, dar şi de cele 2 milioane de clienţi care ne-au încredinţat economiile lor şi de cele 30.000 de companii finanţate de bancă”, a replicat preşedintele Raiffeisen Bank.