„În România, Concordia reprezintă peste 300.000 de angajaţi, 1.500 de companii mici şi mari cu capital românesc şi internaţional. Industriile pe care le reprezentăm sunt automotive, hotelier, transport, energie şi domeniul financiar-bancar. Ne dorim să avem un dialog cu Guvernul pentru a ajuta România să-şi atingă potenţialul care clar există. Pentru asta avem nevoie de un dialog. Tot ce ne dorim este o Românie mai dezvoltată şi mai prosperă. Acum câteva zile sau chiar ieri s-a lansat ultimul Eurobarometru de către Comisia Europeană, de unde reiese clar ce avem de făcut. Ce ne doare pe noi, mediul de afaceri, este instabilitatea legislativă, lipsa infrastructurii şi complexitatea procedurilor administrative. Noi sperăm să ajungem la un dialog normal, prin care să dezbatem problemele importante din societatea noastră şi să contribuim la o economie mai performantă, mai prosperă. Asta ar fi o normalitate, ca organizaţie patronală vrem să îndeplinim rolul nostru şi să facem paşi spre un dialog normal”, a spus Groningen.
Marţi seara, are loc la Bucureşti un eveniment organizat de Confederaţia Patronală Concordia, la care participă premierul Ludovic Orban, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor patronale.
Evenimentul se desfăşoară sub forma unei dezbateri între Guvern şi patronate despre priorităţile şi perspectivele economice ale anului 2020 în România.