În trimestrul trei din 2014, pe piaţa din Capitală nu s-au înregistrat livrări noi şi nu există, în acest moment, conform raportului de piaţă realizat de Jones Lang LaSalle (JLL), proiecte speculative în construcţie. Toate dezvoltările noi sunt fie construite în baza unui contract de pre-închiriere fie sunt ocupate direct de proprietar. Datorită nivelului scăzut al ofertei şi revigorării cererii, rata medie de neocupare în Bucureşti a scăzut în ultimul trimestru la un nivel sub 10%.
În T3 din 2014, JLL estimează că în România s-au închiriat 98.000 mp de spaţii industriale, o suprafaţă de 3,5 ori mai mare decât nivelul înregistrat în T2 2013. Aproximativ 60% din totalul închirierilor a fost reprezentat de cererea de spaţii noi, restul fiind reprezentat de renegocieri şi înnoiri. Cererea a crescut pe fondul avansului puternic al vânzărilor cu amănuntul şi al performanţelor bune ale companiilor din agricultură.
Cererea s-a concretizat în contracte semnate în Bucureşti, Ploieşti şi Timişoara. În Bucureşti, în trimestrul III, suprafaţa totală de spaţii industriale închiriate a fost de aproximativ 57.000 mp, reprezentând 60% din întreaga suprafaţă închiriată la nivel de ţară. Sub-pieţele Bucureşti Vest Kilometrul 13 şi Kilometrul 23, ce cuprind aproximativ 75% din întregul stoc din Bucureşti, au continuat să fie cele mai atractive, datorită spaţiilor de calitate oferite şi a infrastructurii bune (autostrada A1, principala rută de acces către CEE şi restul Europei şi apropierea de centura oraşului).
Chiriile spaţiilor de logistică prime sunt cuprinse între 3,6 – 4 euro/mp/lună. Chiriile spaţiilor dedicate industriei uşoare sunt la nivelul de 3,5-4,25 euro/mp/lună. În cazul spaţiilor industriale mari, de peste 20.000 mp, chiriile sunt în jurul a 3,5
euro/mp/lună. Volumul stimulentelor financiare a continuat să fie semnificativ, în special pentru suprafeţe mari şi durate lungi.