Strategia energetică a României trebuie combinată cu politica industrială – Şeful Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK)

Strategia energetică a României, aflată în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Energiei, trebuie combinată cu politica industrială a ţării, a declarat marţi Sebastian Metz, directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), la un eveniment de specialitate organizat de AHK România.
AGERPRES - mar, 17 sept. 2024, 14:56
Strategia energetică a României trebuie combinată cu politica industrială - Şeful Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK)

„Când ne uităm la strategia energetică, trebuie să încercăm să o combinăm cu o politică industrială. Atunci când ne uităm doar la energie, la sectorul energetic, care are nevoie de investiţii pentru a-şi atinge obiectivele, trebuie să ne uităm şi la politica industrială a ţării. Este nevoie de investiţii în reţeaua de electricitate până în 2030, de 50 de miliarde de euro. Există o nevoie de a avea o capacitate de stocare de 1,5 GW şi de un procent de până la 41% până în 2030 de energie din surse regenerabile, asta însemnând panouri solare, energie solară, unde România vrea să crească capacitatea cu 1GB până în 2030 şi, bineînţeles, şi energia eoliană trebuie să crească”, a menţionat directorul general al AHK România, scrie Agerpres .

Potrivit acestuia, în România trebuie modernizată reţeaua de energie regenerabilă, cu mai multe investiţii şi în capacităţile de stocare. „Deci, aceasta este contextul atunci când vorbim de stocare şi de reţea. Vorbim de digitalizare şi de o reţea inteligentă”, a afirmat Sebastian Metz, care a adăugat că afacerile româno-germane trebuie interconectate în privinţa energiei regenerabile.

„Companiile germane, de fapt Germania în sine, se confruntă cu provocări similare celor ale României. Avem şi în România o activitate industrială importantă, avem acelaşi profil şi în Germania, deci aceste două profile sunt destul de similare şi suntem în aceeaşi situaţie când vine vorba şi de provocări. De aceea putem să împărtăşim în mod deschis provocările şi să căutăm împreună soluţii”, a spus Metz.

Conform acestuia, există o cerere mare de investiţii care întotdeauna se traduce în oportunităţi de afaceri. „Eu cred că România are un potenţial minunat, un potenţial care este absolut necesar, vedem că România investeşte foarte mult în această tranziţie energetică. Potenţialul este bun, dar trebuie să-l şi materializăm. Companiile sunt în poziţia de a materializa aceste oportunităţi, de aceea investim”, a mai declarat reprezentantul AHK România.

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) a organizat, marţi, conferinţa cu tema „Dezvoltarea infrastructurii pentru producţia, stocarea şi furnizarea energiei din surse regenerabile”.

Conferinţa face parte din proiectul iniţiat şi finanţat de către Ministerul Federal al Economiei şi Protecţiei Climatice (BMWK) pentru companiile germane şi româneşti interesate de afaceri bilaterale în domeniul dezvoltării infrastructurii pentru energie regenerabilă şi are ca scop promovarea pe piaţa românească a sistemelor şi produselor germane din acest domeniu.

La eveniment au participat experţi germani şi români care vor prezenta aspecte legislative şi financiare actuale, potenţiale riscuri, dar şi oportunităţi tehnologice pentru dezvoltarea infrastructurii energetice verzi în România.

Te-ar mai putea interesa și
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele rus Vladimir Putin a promis duminică şi mai multă "distrugeri" în Ucraina după un atac cu drone în ajun, pe care Moscova îl atribuie Kievului, asupra unor clădiri dintr-un oraş......
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Românii se află printre europenii care se tem cel mai mult că inteligența artificială va duce la pierderea multor locuri ...
BNP Paribas creează un gigant european în domeniul gestionării activelor,după tranzacţia 5,1 miliarde euro cu Axa
BNP Paribas creează un gigant european în domeniul gestionării activelor,după tranzacţia 5,1 miliarde euro cu Axa
BNP Paribas SA va plăti 5,1 miliarde de euro pentru achiziţionarea diviziei de gestionare a activelor grupului francez ...
AUR nu participă la consultările de la Cotroceni; Simion: Nu avem ce discuta cu un preşedinte ilegitim
AUR nu participă la consultările de la Cotroceni; Simion: Nu avem ce discuta cu un preşedinte ilegitim
Preşedintele AUR, George Simion, a anunţat că formaţiunea sa nu participă la consultările de la Palatul Cotroceni pentru ...