Strategia Naţională pentru Dezvoltarea Durabilă a României, finalizată până la data de 1 octombrie

Economica.net
25 09. 2018
img_slide_01_16634300

„Noi am avut o problemă, am conceput multe lucruri între 1996 şi 2000 dar au rămas la nivelul hârtiilor de multe ori pentru că nu s-a ţinut cont ce priorităţi avem, care sunt. Toate sunt priorităţi, dar dacă le iei pe toate fără să decelezi care sunt mai importante şi nu ai o strategie importantă nu poţi să pui în practică. Ei, acum avem şansa aceasta prin Strategie pentru că vreau să vă anunţ că în data de 1 octombrie finalizăm cu toate aprobările noua Strategie de Dezvoltare Durabilă a României. E pe site-ul Departamentului de Dezvoltare Durabilă pe care cu onoare o conduc din mai anul trecut. Deci e un Departament de Dezvoltare Durabilă în cadrul Secretariatului General al Guvernului, cu 9 oameni foarte sufletişti şi entuziaşti, cu care am finalizat revizuirea Strategiei de Dezvoltare a României”, a spus Laszlo Borbely.

Potrivit acestuia, Suedia este prima într-o listă de 157 de ţări şi are 83 de indicatori. România nu trebuie să aibă 200, ci este nevoie de 60-70 de indicatori şi îi putem urmări, dar important este cum o facem.

Laszlo Borbely a precizat că indicatorii sunt foarte importanţi pentru că fără aceştia nu putem cuantifica dezvoltarea durabilă. La nivel ONU există un set de 241 de indicatorii şi un set propus de Eurostat de circa 100 de indicatori. România la Institutul Naţional de Statistică are 103 indicatori din care pot fi urmăriţi la zi circa 23-25.