„Am început forajele la Autostrada Sibiu-Piteşti încă din octombrie anul trecut. Se lucrează intens”, a spus Boţu.
„Avem 9 foreze de mari dimensiuni pe 4 din cele 5 troansoane, doar pe tronsonul 3 nu avem deocamdată”, a precizat directorul firmei care efectuează studiile geotehnice.
Acesta estimează că, în mod normal, prin iulie-august vor fi finalizate studiile pentru tonsoanele 1 şi 5. „La finele anului vor fi gata şi studiile pentru celelalte trei: 2,3 şi 4. Acestea din mijloc durează mai mult pentru că sunt cele mai grele, fiind în zonă de munte”, a explicat Nicolae Boţu.
Dan Costescu, ministrul Transporturilor, a declarat în luna aprilie că ar vrea devansarea termenului de finalizare pentru lucrările de construcţie pe autostrada Piteşti- Sibiu, în cazul cărora şantierul nu a fost deschis încă.
„Pentru această autostradă termenul de finalizare este 2021. Pentru bucata pe care suntem acum este 2020, pentru că este secţiunea 5. Secţiunea 1 va avea acelaşi termen. Ce încercăm noi acum să facem este să devansăm termenul, fără să lăsăm loc de vreo greşeală, să păstrăm calitatea şi să ne mărim viteza. Deci, sperăm să fie înainte de 2020, dar nu promitem nimic”, a declarat Dan Costescu, ministrul Transporturilor, aflat în localitatea Borleşti din judeţul Argeş.
În 2015 au fost demarate lucrările geotehnice din cadrul studiului de fezabilitate pentru autostrada Piteşti- Sibiu, iar la finalul acestora vor începe lucrările propriu-zise ale autostrăzii. Termenul prevăzut iniţial pentru finalizarea studului de fezabilitate era luna iulie a acestui an.
Sibiu-Piteşti este una dintre cele mai aşteptate autostrăzi din România, inclusiv de către cea mai mare companie din România, Dacia, care este şi cel mai mare exportator la nivel naţional.