Studioul de gaming românesc Amber obține în premieră afaceri de peste 30 de mil. dolari

Amber, cel mai mare studio independent de dezvoltare de jocuri video din România, raportează o cifră de afaceri record de 126,8 milioane de lei (30,5 milioane de dolari) în 2021, o creștere cu 56% comparativ cu anul trecut.
Lidia Neagu - mie, 04 mai 2022, 10:58
Studioul de gaming românesc Amber obține în premieră afaceri de peste 30 de mil. dolari

„2021 a fost un an excelent pentru Amber, unul în care am înregistrat o creștere masivă în ceea ce privește canalul de vânzări, pe fondul investițiilor efectuate în ultimii ani în consolidarea echipelor noastre de dezvoltare și de organizare a activităților de vânzări. Ne-am depășit cu 10% estimările privind veniturile pentru 2021 și am încheiat anul cu cea mai mare cifră de afaceri înregistrată vreodată de un studio independent de jocuri video din România. Accesul la talente cheie este esențial pentru Amber și credem că suntem poziționați în mod unic pentru a profita de cele mai recente tendințe din industrie și pentru a valorifica baza de talente disponibilă pe piețele emergente. Ne așteptăm ca creșterea noastră să se accelereze în 2022, în linie cu cererea tot mai ridicată pentru serviciile Amber,” a declarat Jaime Giné, CEO al Amber.

Din cifra de afaceri de 126,8 milioane de lei generată în 2021, aproximativ 70% au fost venituri din activitatea de R&D pentru dezvoltarea de jocuri video. Restul de 30% sunt venituri provenite din serviciile de asistență pentru dezvoltare, inclusiv asigurarea calității, asistența pentru clienți și localizare. În conformitate cu rezultatele raportate la jumătatea anului, la întreaga cifră de afaceri a Amber au contribuit entitățile străine, în principal cele din SUA. Compania colaborează cu branduri precum Amazon, Disney, NBC Universal, Paradox Interactive, Rovio, That Game Company, N3twork și multe altele.

În 2021, dezvoltatorii Amber au lucrat la realizarea completă a peste zece jocuri pentru mobil, PC și console. Unul dintre acestea a fost Tetris Beat, un joc de mare succes, publicat de N3TWORK și dezvoltat de Amber. Mai mult, în 2021, Amber a intrat în sectorul emergent al jocurilor de tip blockchain și a devenit rapid unul dintre liderii mondiali în acest domeniu. Jocurile blockchain includ elemente care folosesc tehnologii blockchain bazate pe criptografie. De cele mai multe ori, elementele blockchain din aceste jocuri au la bază criptomonedele sau jetoanele nefungibile (NFT) pe care jucătorii le pot cumpăra, vinde sau tranzacționa cu alți jucători.

Pentru 2022, Amber se așteaptă să-și mențină ritmul de creștere accelerat. La 1 mai, Amber avea peste 1.000 de angajați localizați în birourile din București, Botoșani, Guadalajara, Montreal, Kiev, San Francisco și Los Angeles. Compania intenționează să ajungă la peste 1.100 de angajați pe măsură ce își continuă expansiunea geografică.

În februarie 2022, Amber a decis să-și susțină echipa din Ucraina anunțând deschiderea unui nou studio în Kiev. De la acel moment, prioritatea principală a Amber a fost să ia toate măsurile posibile pentru a asigura siguranța angajaților săi. Studioul rămâne deschis și Amber lucrează în paralel la continuarea planurilor de extindere și în alte zone geografice, care vor fi anunțate în următoarele luni.

Extinderea se va realiza organic prin înființarea de noi filiale sau prin activități de M&A. Scopul expansiunii, pe lângă pătrunderea în noi arii geografice, este de a crește baza de talente, precum și de a lărgi oferta de servicii și specializări a tipurilor de jocuri.

Cifrele prezentate mai sus au fost întocmite conform Standardelor Internaționale de Raportare Financiară (IFRS) și nu sunt auditate în prezent.

Înființată în 2013 în București, Amber este o agenție creativă structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite, oferind o paletă largă de soluții de dezvoltare de jocuri video, ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations și servicii de suport. În acest moment, în Amber lucrează peste 1.000 de specialiști.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Amazon, King, Big Fish Games, Disney, N3twork, Rovio, Warner Media și That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Tetris Beat, PositronX, Rumble Heroes, Link Twin și Cinderella Free Fall și a contribuit la dezvoltarea unor titluri de success precum Sky: Children of Light, Nascar Heat 5 și altele.

Amber are sediul central în București și birouri în Botoșani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara, Montreal și Kiev.

Amber susține egalitatea de șanse în domeniul industriei dezvoltării de jocuri video, fiind inițiatorul campaniei #HerOwnGame, acțiune ce-și propune să combată prejudecățile cu care se confruntă femeile care doresc să urmeze o carieră în industria IT.

Te-ar mai putea interesa și
Libra Internet Bank: reduceri de 75% la comisioanele anuale și reduceri duble de marjă a dobânzii la cardurile Gold, abonamentele operaționale și creditele InvestEU
Libra Internet Bank: reduceri de 75% la comisioanele anuale și reduceri duble de marjă a dobânzii la cardurile Gold, abonamentele ...
Libra Internet Bank a lansat ofertele promoționale pentru Red&Black Friday, campania care va avea loc vineri, 8 noiembrie 2024....
Care va fi impactul planului fiscal al Guvernului asupra veniturilor cetățenilor. Explicațiile șefului Blocului Național Sindical VIDEO
Care va fi impactul planului fiscal al Guvernului asupra veniturilor cetățenilor. Explicațiile șefului Blocului Național ...
Dumitru Costin, președintele BNS, arată într-un material video efectele Planul fiscal al României negociat pentru următorii ...
Banii privaţi, impulsionaţi de fondurile publice, ar trebui să stimuleze investiţiile în UE (Eurogrup)
Banii privaţi, impulsionaţi de fondurile publice, ar trebui să stimuleze investiţiile în UE (Eurogrup)
Pentru necesităţile de investiţii ale Europei în vederea realizării tranziţiei verde şi digitale, alături de apărare ...
Cât costă terenurile agricole din România. NAI: Creșterea ar putea să fie mai moderată decât în ultimii ani
Cât costă terenurile agricole din România. NAI: Creșterea ar putea să fie mai moderată decât în ultimii ani
Deși au cunoscut un deceniu de creșteri cuprinse între 25 și 40% în funcție de zonă, prețurile unui hectar de teren ...