Studiu: 40% din companiile din România vor să implementeze sistemul de tichete de masă electronice

Conform studiului de satisfacţie a clienţilor realizat de Up România prin intermediul institutului de cercetare de piaţă GfK, 55% din companiile din România cunosc bine şi foarte bine condiţiile de implementare ale sistemului de tichete de masă electronice, iar 40% din ele au în vedere trecerea spre un astfel de sistem.
Economica.net - mar, 05 iul. 2016, 11:17
Studiu: 40% din companiile din România vor să implementeze sistemul de tichete de masă electronice

Deşi companiile au avut un start timid în adoptarea sistemului electronic pentru tichetele de masă, acestea se informează tot mai mult pentru a oferi tichete de masă electronice propriilor angajaţi, se arată în studiul remis marţi AGERPRES.

În topul beneficiilor percepute de angajatori ca urmare a implementării sistemului tichetelor de masă electronice se numără alimentarea simplă şi rapidă a cardurilor pe platforma de comenzi online (50%), facilităţile logistice, cum ar fi o singură comandă a cardurilor la patru ani (40%), avantajele financiare rezultate din lipsa taxelor patronale şi salariale (38%).

De cealaltă parte, 40% dintre angajaţi apreciază cel mai mult posibilitatea utilizării fracţiilor din valoarea unui tichet de masă, 37% rapiditatea efectuării plăţilor datorită tehnologiei contactless şi 29% predictibilitatea venitului pentru cheltuielile alimentare.

‘În opinia mea, un lucru este acceptat de toată lumea: pe orice fel de suport ar fi ele, tichetele de masă sunt un beneficiu care ajută la motivarea angajaţilor şi la creşterea performanţei individuale şi colective. Ambele sisteme, hârtie şi electronic, sunt extrem de simplu de gestionat, iar companiile cu care lucrăm s-au convins că pot găsi în noi un sprijin care să le ofere atât soluţii de motivare a salariaţilor, dar şi consultanţă. În ceea ce priveşte tichetele de masă electronice, ne asigurăm partenerii prezenţi şi viitori că sistemul este simplu de implementat, uşor de gestionat, iar noi le suntem alături şi îi vom consilia în permanenţă’, a declarat Elena Pap, director general, Up România.

Tichetele electronice de masă au aceleaşi facilităţi fiscale ca cele pe suport de hârtie, respectiv scutirea de la plata taxelor social-salariale, deductibilitate la plata impozitului pe profit şi un cost pentru angajator cu aproximativ 40% mai mic, comparativ cu aceeaşi sumă sub formă de numerar.

‘Companiile au toate motivele să privească cu încredere acest nou suport pentru tichetele de masă. Fiind vorba de o nouă tehnologie, acestea vin împreună cu beneficiile erei digitale în care ne aflăm adică, interacţiune şi informare rapidă, virtualizare, simplificare’, a mai subliniat Elena Pap.

Comanda de carduri se face o dată la patru ani, iar alimentarea lunară se face prin platforma online, Cheque Online, care este accesibilă angajatorilor, partenerilor afiliaţi, dar şi angajaţilor. Odată creat un cont online, acesta oferă acces angajatorilor la întreg procesul de gestiune, de la comanda tichetelor, pe suport hârtie şi/sau electronic, până la urmărirea stadiului livrării şi/sau al accesării diferitelor documente precum facturi sau istoricul plăţilor. Angajaţii au la rândul lor acces în platformă pentru interogarea soldului, verificarea istoricului tranzacţiilor, numărul, valoarea şi valabilitatea tichetelor de masă pe suport electronic, reţeaua de magazine partenere.

Pentru creşterea eficienţei şi transparenţei tranzacţiilor cu cardul de masă, acesta are în premieră ataşat şi serviciul SMS, prin care deţinătorul unui card de masă Cheque Dejeuner va fi de fiecare dată informat cu privire la data de alimentare a contului său şi valoarea tichetelor de masă electronice din cont, precum şi valoarea rămasă în cont după fiecare plată efectuată cu cardul de masă. Cardul de masă Up dispune şi de o aplicaţie telefonică care se poate descărca din App Store sau Google Play şi care permite în egală măsură consultarea soldului de pe card, data alimentării şi valoarea tichetelor de masă.

Grupul Up comercializează produse şi servicii sub formă de cecuri, carduri sau aplicaţii mobile în 17 ţări. În 2015, Grupul Cheque Dejeuner a devenit Grupul Up.

Te-ar mai putea interesa și
Companiile din energie vor trebui să plătească o cauțiune dacă cer suspendarea unei amenzi în instanță
Companiile din energie vor trebui să plătească o cauțiune dacă cer suspendarea unei amenzi în instanță
Amenzile acordate de Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei se vor plăti chiar dacă se vor ataca ulterior, iar companiile care solicită totuși în instanță să se supende executarea,......
Mega Image a investit anul trecut 8,8 milioane de lei în panouri fotovoltaice
Mega Image a investit anul trecut 8,8 milioane de lei în panouri fotovoltaice
Retailerul alimentar Mega Image, parte a grupului olandezo-belgian Ahold Delhaize, a continuat anul trecut investițiile ...
Nicuşor Dan: Consiliul General – acord pentru modernizarea sistemului de iluminat în şapte zone din oraş
Nicuşor Dan: Consiliul General – acord pentru modernizarea sistemului de iluminat în şapte zone din oraş
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) şi-a dat acordul pentru proiectul privind modernizarea şi eficientizarea ...
Lasconi: I-am transmis lui Iohannis că mandatul lui s-a încheiat şi trebuie să-şi dea demisia
Lasconi: I-am transmis lui Iohannis că mandatul lui s-a încheiat şi trebuie să-şi dea demisia
Preşedinta USR, Elena Lasconi, a declarat că la consultările la Cotroceni i-a comunicat preşedintelui Klaus Iohannis ...