Cercetarea globală, publicată joi, arată că mai mult de jumătate (52%) dintre părinţi au stabilit limite de timp pentru utilizarea dispozitivelor conectate la Internet de către copil.
„În contextul în care copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani accesează multe dintre serviciile digitale pe care le folosesc şi părinţii lor, precum site-urile de streaming video sau alte facilităţi digitale, există multe ameninţări şi riscuri online care ar putea afecta atitudinea copiilor faţă de Internet. Mulţi părinţi sunt conştienţi de acest lucru şi sunt dornici să comunice cu copiii lor despre modalităţile de a reduce riscurile. Există dovezi că discuţiile deschise despre siguranţa pe Internet sunt eficiente. Prin urmare, două treimi (67%) dintre părinţi sunt cel puţin într-o oarecare măsură de acord cu faptul că cei mici sunt pe deplin conştienţi de riscurile online. Cu toate acestea, pe lângă aceste conversaţii, părinţii ar putea simţi impulsul să adopte o abordare proactivă pentru a afla ce au făcut copiii lor online”, se menţionează în studiul Kaspersky.
Potrivit documentului, jumătate (50%) dintre respondenţi verifică manual dispozitivele copiilor lor după ce au fost utilizate, iar peste o treime (35%) dintre cei chestionaţi au instalat soluţii de control parental pe dispozitivele copiilor lor pentru a limita utilizarea Internetului sau a vizualiza detaliile navigării.
În plus, circa o treime (30%) dintre părinţi folosesc soluţii de control parental încorporate, precum cele din consolele de jocuri video, pentru a-şi menţine copiii în siguranţă.
De asemenea, în acelaşi procentaj, respondenţii au afirmat că utilizează şi setările din router-ele Wi-Fi, pentru a dezactiva accesul la Internet după o perioadă de timp stabilită.
Kaspersky este o companie globală de securitate cibernetică, fondată în anul 1997.