Studiu: Peste 50% dintre tinerii români cu vârste între 18 şi 25 de ani iau în calcul deschiderea propriei afaceri

Peste jumătate dintre tinerii români (53%) cu vârste între 18 şi 25 de ani iau în calcul deschiderea propriei afaceri, conform unui studiu Ipsos MORI.
Economica.net - mar, 06 aug. 2019, 12:35
Studiu: Peste 50% dintre tinerii români cu vârste între 18 şi 25 de ani iau în calcul deschiderea propriei afaceri

Procentul din România este cel mai ridicat din cele şapte ţări sondate în cadrul studiului contractat de International Personal Finance, grup britanic care operează Provident Financial România.

Mai mult decât atât, şase din zece tineri români (61%) se consideră mai pregătiţi de antreprenoriat decât generaţiile anterioare şi conduc, din nou, grupul de ţări din studiu.

Deşi au toată deschiderea pentru a avea propria afacere, tot tinerii români sunt cei care susţin că actualul context socio-economic ridică mai multe bariere antreprenorilor decât în trecut, mai bine de două treimi dintre respondenţi (67%) fiind de această părere.

Studiul mai semnalează că peste jumătate dintre românii din Generaţia Z (55%) consideră că accesul greoi la finanţare le limitează oportunităţile de a fi mai implicaţi în dezvoltarea unui proiect antreprenorial, iar două treimi dintre cehi (63%) împărtăşesc aceeaşi opinie.

În ceea ce priveşte banii rămaşi după plata facturilor şi acoperirea cheltuielilor esenţiale, majoritatea tinerilor români ar economisi pentru vacanţe (43%) ori alte cheltuieli care ar putea apărea (40%). De asemenea, tinerii români ar consuma banii rămaşi şi pe cumpărarea de produse pentru casă (36%), haine sau accesorii (37%) ori pentru ieşiri în oraş (29%). Dacă tinerii români ar contracta un credit, aproape jumătate ar lua în calcul, drept cel mai important aspect, nivelul total al dobânzii (47%), urmat de numărul de rate (41%) şi de durata de timp necesară acoperirii împrumutului (32%).

Peste jumătate dintre cehi (58%) şi mexicani (53%) spun că dobânda totală este unul dintre cele mai importante trei lucruri de luat în calcul la contractarea unui împrumut. Un sfert dintre tinerii cehi (25%) şi aproape un sfert dintre lituanieni (23%) pun pe primul loc reputaţia furnizorului de credite, atunci când accesează o finanţare, în timp ce doar 11% dintre români iau în calcul acest aspect.

Raportul IPF de Bunăstare Financiară este un studiu comandat de IPF şi derulat de Ipsos MORI în şapte ţări (Cehia, Ungaria, Mexic, Polonia, România, Lituania şi Spania), pe un eşantion reprezentativ de 3.500 de adulţi cu vârste între 18 şi 25 de ani, câte 500 din fiecare piaţă. Un eşantion dintre adulţii de 18-25 de ani a fost intervievat, filtrat în funcţie de vârstă, raportat la gen, regiune geografică şi statut de muncă/studii. Datele studiului au fost ponderate la proporţiile reale ale populaţiei corespunzătoare audienţei, în fiecare ţară. Studiul a fost efectuat printr-o metodologie online între 29 martie şi 15 aprilie 2019.

Provident Financial România face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), cel mai mare furnizor de credite la domiciliu din Europa. Din 2006, Provident a investit în România peste 332 de milioane de euro şi a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 117 de milioane de euro. Cu mai mult de 2.300 de angajaţi, compania este al doilea cel mai mare angajator britanic din România.

Te-ar mai putea interesa și
Bosch mizează pe vânzări de software și servicii de peste șase miliarde de euro până în 2030
Bosch mizează pe vânzări de software și servicii de peste șase miliarde de euro până în 2030
La ediția din 2025 a Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, grupul Bosch și-a prezentat cele mai noi produse care au la bază software, soluțiile digitale și inteligență artificială......
România a ajuns la un deficit comercial de 30 de miliarde de euro în primele 11 luni ale anului trecut
România a ajuns la un deficit comercial de 30 de miliarde de euro în primele 11 luni ale anului trecut
În luna noiembrie 2024, exporturile au însumat 8.389,4 milioane euro, iar importurile au însumat 11.227,1 milioane euro, ...
Comisia Europeană a rambursat oficial României suma de 1,12 miliarde euro, rambursări provenite din Fondul European de Garantare Agricolă
Comisia Europeană a rambursat oficial României suma de 1,12 miliarde euro, rambursări provenite din Fondul European de ...
Comisia Europeană a rambursat oficial României suma de 1,12 miliarde euro, respectiv rambursări provenite din Fondul European ...
De ce Andalucia și Costa del Sol, Spania
De ce Andalucia și Costa del Sol, Spania
Andalucía nu este doar cea mai mare regiune autonomă a Spaniei, ci și una dintre cele mai diverse. Cu coaste mediteraneene ...