Studiu SAP: 85% dintre clienţii magazinelor de fashion consideră Customer Service cel mai important aspect din experienţa de consumator
Rezultatele sondajului au fost incluse în SAP Fashion Index, acesta fiind realizat pe un eșantion de peste 5.500 de consumatori care au fost chestionați despre percepția lor asupra brandurilor de fashion și comportamentul de cumpărare per ansamblu.
Un alt diferențiator puternic pentru branduri îl reprezintă promoțiile personalizate. Astfel, 81% dintre respondenții sondajului SAP se așteptă să primească oferte personalizate pentru produsele care îi interesează în mod direct. Pentru a satisface așteptările consumatorilor, brandurile trebuie să analizeze datele clienților pentru a crea cea mai bună strategie de personalizare a experiențelor de conținut pe canalele preferate de fiecare consumator în parte.
„Companiile pot avea succes în peisajul actual de retail doar înțelegând consumatorul și idealul său de experiență de cumpărare. De exemplu, clientii premium, care preferă să facă achiziții în funcție de evenimentele la care participă, pentru care 60% din produse sunt achiziții de impuls, asteaptă să fie tratați complet personalizat: de la promoțiile pe care le primesc până la experiența în magazinul online, dar și offline. Aceeași categorie de clienți consideră esențial ca nivelul de calitate al serviciului de customer suport să fie extraordinar”, a declarat Ionuț Militaru, Customer Experience Senior în cadrul SAP.
Personalizarea conținutului în momente cheie din viața consumatorului este esențială în atragerea și menținerea de clienți loiali. Multe branduri, însă, ratează șansa de a se conecta cu consumatorii la un nivel personal, așa cum o arată datele din raportul SAP Fashion Index. Pentru a elimina decalajul dintre așteptările consumatorilor și ceea ce livrează brandurile în realitate, companiile au nevoie de o strategie consolidată de Experience Management (XM).
SAP este lider de piață pe segmentul soluțiilor software pentru afaceri. În prezent, compania are peste 437.000 de clienți în 180 de țări, pe care îi susține în gestionarea cu succes a tuturor factorilor disruptivi aduși de economia digitală, contribuind la simplificarea proceselor de business și oferind platforma necesară pentru dezvoltarea unei strategii digitale sustenabile. 77% dintre toate tranzacțiile la nivel global trec printr-un sistem SAP.
SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În ultimii 17 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizațiilor. Astăzi, circa 600 de companii din România utilizează soluțiile SAP, din industrii precum utilități, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producție. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienți SAP.
În 2011, SAP a demarat un proiect de investiții în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanță pentru tehnologiile SAP din Europa, care deservește clienții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a peste 714 de angajați.