Studiu: Una din două afaceri reuşeşte să rămână în picioare în România

Rata de supravieţuire a unei afaceri în România este de 52,7%, adică aproximativ una din două afaceri reuşeşte să rămână în picioare în România, reiese dintr-o analiză realizată de REGnet.ro pe baza datelor înregistrate de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) în ultimii 25 de ani.
Economica.net - mie, 14 iun. 2017, 09:33
Studiu: Una din două afaceri reuşeşte să rămână în picioare în România

Potrivit studiului, profilul antreprenorului român arată astfel: este bărbat, are între 30 şi 49 de ani, firma sa are ca obiect de activitate producţia de software la comandă sau comerţ online.

Cele mai multe afaceri înfiinţate în ultimii ani, inclusiv în 2017, sunt legate de realizarea de software la comandă, comerţ clasic, comerţ online, iar apoi diferite tipuri de servicii (publicitate, intermediere sau design), arată datele REGnet.ro, firmă specializată în înfiinţări şi modificări de societăţi şi PFA.

Iniţiativa antreprenorială din România (SRL, SA) este dominată de bărbaţi, cu 63,17%, restul de 36,83% fiind femei, reiese din distribuţia pe sexe a asociaţilor/acţionarilor persoanelor juridice active, potrivit datelor Registrului Comerţului, analizate de REGnet.ro. Şi în cazul PFA proporţiile se păstrează, cu 60,69% bărbaţi şi 39,31% femei. Atât în cazul firmelor, cât şi în cazul PFA, se observă o uşoară creştere a iniţiativelor antreprenoriale feminine de-a lungul anilor.

În ceea ce priveşte vârsta, profilul unui asociat/acţionar al unei firme (SRL, SA) arată astfel: 9,68% până la 29 de ani, 26,97% între 30-39 de ani, 30,68% între 40-49 de ani, 16,99% între 50-59 de ani şi 15,68% peste 60 de ani. În cazul PFA, datele seamănă destul de mult, cu menţiunea că există un interes mai ridicat din partea tinerilor, după cum urmează: 13,46% până la 29 de ani, 26,57% între 30-39 de ani, 29,93% între 40-49 de ani, 16,52% între 50-59 de ani şi 13,53% peste 60 de ani.

Din analiza firmelor înfiinţate şi/sau modificate de REGnet.ro, în total peste 1.000 de clienţi, reiese că băncile preferate de aceştia sunt ING Bank (50%), Banca Transilvania (40%), Raiffeisen Bank (5%), alte bănci – BRD, BCR, UniCredit. De asemenea, o analiză asupra sezonalităţii înfiinţărilor de SRL şi PFA din România, realizată pe ultimii cinci ani, relevă faptul că primăvara este anotimpul în care iniţiativa antreprenorială cunoaşte cel mai mare avânt.

„Eliminarea unor taxe şi tarife începând cu 1 februarie 2017 a dat un nou imbold iniţiativei antreprenoriale din România: înfiinţările de firme (SRL) au atins un nou record al ultimilor cinci ani, iar înfiinţările de PFA au început să crească din nou, chiar dacă nu traversează cele mai bune vremuri din istoria recentă”, se mai arată în analiză.

REGnet.ro este o firmă specializată în înfiinţarea şi modificarea online a societăţilor comerciale (SRL) şi persoanelor fizice autorizate (PFA). Înfiinţată în 2013, REGnet.ro este prima companie din România prin intermediul căreia persoanele pot realiza online modificări ale firmei, nefiind necesară deplasarea la sediul REGnet.ro sau la sediul Registrului Comerţului. Până acum peste 700 de firme au apelat la serviciile REGnet.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Piețele cripto au scăzut după publicarea unor date dezamagitoare privind cheltuielile de consum personal PCE
Piețele cripto au scăzut după publicarea unor date dezamagitoare privind cheltuielile de consum personal PCE
Piețele cripto au suferit o lovitură săptămâna trecută, în special bitcoin, care a scăzut cu 5%, deoarece datele privind cheltuielile de consum personal PCE, indicele preferat al Fed pentriu......
Orașul din România în care încep să circule din 1 aprilie autobuze electrice
Orașul din România în care încep să circule din 1 aprilie autobuze electrice
Marți, 1 aprilie 2025, vor intra în circulație primele autobuze electrice în Galați, informează luni Primăria orașului ...
Incertitudine sau oportunitate? TOP investiții în pre-vânzări crypto în piața actuală
Incertitudine sau oportunitate? TOP investiții în pre-vânzări crypto în piața actuală
Incertitudinea mare pe piața crypto continuă, deși săptămâna trecută criptomonedele începuse să dea semne de redresare. ...
Eugen Bunea este noul vicepreședinte executiv al Exim Banca Românească. El va coordona Divizia Operațiuni și IT și Direcția de Redresare și Rezoluție Bancară
Eugen Bunea este noul vicepreședinte executiv al Exim Banca Românească. El va coordona Divizia Operațiuni și IT și ...
Eugen Bunea se alătură conducerii executive a Exim Banca Românească și își începe activitatea de vicepreședinte ...